Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur du ändrar en strålkastare på en Chevy Trailblazer

Byta strålkastare på en Chevy Trailblazer kräver inte att ta bort grillen församlingen, men det gör jobbet mycket enklare. Om du har små, flinka händer och fingrar, mest troligt att du behöver ta bort gallret för att komma åt baksidan av strålkastare montering där Glödlamporna är placerade. Ta bort gallret kan vara skrämmande vid första, men när du har gjort det, kommer du att inse att det inte är en alltför komplicerad uppgift. Saker du behöver
Rak kant skruvmejsel
Byte Duk glödlampa
eller pappershandduk
Visa fler instruktioner
1

Test strålkastarna för att fastställa vilket som är trasigt och behöver bytas ut. Ta del av sin position och sedan stänga av strålkastarna strömbrytaren och ta ur startnyckeln ur Trailblazer.
2

Öppna huven och förhållningssätt övre delen av grillen montering. Det finns 11 klämmorna som håller gallret enheten på Trailblazer. Lossa de fyra bästa genom att dra dem ur sina säten manuellt. Det finns en på varje övre änden av enheten och ett på vardera sidan av huven-spärrenheten. Addera 3

Lokalisera de två galler klämmorna i botten av gallret montering på endera sidan, och lyfta bort dem genom att dra.
4

Lokalisera silver avsnitt av gallret som täcker pannlampan. Det finns två trotjänare per avsnitt: en på den inre delen av strålkastare montering och en på den yttre kanten av sektionen. Dra det inre ett ut först följt av det yttre på en sida av gallret montering och sedan den andra sidan.
5

Approach centrum av gallret montering från Chevy bow-tie emblem. Gallret monteringen blir mycket löst nu och bara behållit genom ett klipp under Chevy bow-tie. Håll gallret från toppen och botten och drar det bort från den främre av SUV att lösgöra sista klippet. Ställ gallret monteringen åt sidan för att undvika repor eller andra ytliga skador på den.
6

Approach av pannlampan med den trasiga glödlampan. Lokalisera den inre frigöringsfliken (närmare huven-spärrenheten) på den övre bakre delen av strålkastare montering. Dra uppåt frigöringsspaken. Använd en rak skruvmejsel om det behövs.
7

Leta yttre frigöringsfliken (närmare fender sidan) och dra den fliken uppåt. Det är lägre än insidan fliken men synliga.
8

Dra hela strålkastare församling framåt bort från stänkskärmen. Det kommer att kräva vissa vickar att rycka loss styrpinnarna som håller enheten på plats.
9

Dra gummistövel bort av baksidan av strålkastare montering täcka tillgång till den trasiga glödlampan.

10

Lossa kablaget ansluten till strålkastaren uttaget.
11

Vrid sockeln 1/4 varv moturs för att låsa upp den från pannlampan. Ta bort och kasta den trasiga strålkastaren.
12

sköta byte glödlampa med en trasa eller pappershandduk för att förhindra att röra vid sektionen glaskulan av strålkastaren. Detta kommer att skada lampan eller förkorta dess livslängd.
13

Passa in skårorna på lampan till skårorna i strålkastare montering och vrid 1/4 varv medurs för att låsa lampan i pannlampan.
14

Anslut kablaget i sockeln på den nya lampan och testa den fungerar korrekt innan du fortsätter. Var noga med att stänga av strålkastarna omkopplaren backa efter testning.
15

Byt strålkastare montering och galler montering genom omkastning avlägsnandet. Var noga med att passa in styrpinnarna i strålkastare montering eller du kommer inte att kunna få hållartungoma inriktade på baksidan. Dessutom, när du byter gallret montering, bifoga silver avsnitt av gallret som täcker varje pannlampan först. Fastsättning dessa trotjänare först kommer att hålla gallret montering på plats medan du trycker in den andra kvarhållande snaps. Var noga med att ta bort alla verktyg och den gamla lampan innan du stänger huven.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71645.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.