Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur Svetsa 304 Stainless Steel

MIG (metall inert gas), TIG (TIG) och stick-svetsning bearbetar alla lätt svetsa klass 304 rostfritt stål om du använder rätt elektroden. Svetselektroden måste matcha kompositen enligt 304 rostfritt stål så nära som möjligt för att ge en tillräcklig svets som inte spricker. Elektroder för 308 rostfri svetsning matcha noga sammansatt av 304 rostfritt stål och är allmänt tillgängliga för alla populära svetsmetoder. Vid användning av MIG och TIG-svetsprocesser, måste du också använda en skyddsgas avsedd för rostfritt stål, vilket innebär argon för TIG och trimix skyddsgas för MIG. Saker du behöver
Skyddsglasögon
MIG svetsare
308 rostfri svetstråd
Flaska trimix skyddsgas
Avbitare
Svetshjälm
Svetsning handskar
Wire pensel
Visa fler instruktioner
1

Sätt på skyddsglasögon.
2

Följ MIG manuella svetsare arbetar för att installera 308 rostfri tråd stål svetsning. Addera 3

Stäng MiG rullar svetsare feeder, slå på MIG svetsare och tryck ned avtryckaren på MIG-pistol för att mata rostfri tråd genom ledning av MIG-pistol.

4

Clip den överskjutande tråd som skjuter ut från spetsen på MIG-pistol med avbitare. Se till att du lämnar bara ca 1/2 tum av tråd sticker förbi slutet av MIG-pistol svetstoppen
5

Säkra flaska trimix svetsgas till MIG svetsare,. Spricka öppen, stäng sedan , ventilen ligger på toppen av behållaren för att klara hinder från ventilen, och fäst flödesmätaren till flaskan av skyddsgas.
6

Ställ trådhastighet och spänningen hos den MIG svetsare som anges på svets guide diagrammet ligger innanför MIG svetsare.
7

Sätt på din svetshjälm och handskar svetsning.
8

Rikta in bitar av rostfritt stål som behöver skall svetsas och lämnar åtminstone en 1/16-inch spalt mellan styckena så att det rostfria stålet för att flytta. Hålla en 1/16-inch svets gap är viktigt att hålla metallen från skevhet medan du svetsa ihop bitarna.
9

Placera änden av svetstråden i svetsfogen att du passar i föregående steg, sänk dig svetsning huva och håller in avtryckaren på MIG-pistol i två sekunder för att placera en häftsvets i svetsfogen. Upprepa processen att placera en häftsvets varje 1/2 tum längs hela svetsfogen.
10

Justera om svetstråden utskjutande från MIG-pistol med en kant av svetsfogen, sänka din svetshjälm och tryck ned avtryckaren på MIG-pistol för att avsluta svetsfogen. Behåll samma hastighet som du reser längs svetsfogen att jämnt fördela värmen i 304 rostfritt stål.
11

Låt svetsfogen svalna till rumstemperatur och sedan rengöra svetsfogen med tråden pensel. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71651.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.