Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur du ändrar ett litet block Chevy Oljepump

Byta oljepumpen på ett litet block Chevy motor kan vara ett utmanande projekt, men med lite planering och mekanisk aptitude, kan det göras på några minuter. Den Chevy small block V8 motor användes i så många olika bilar genom åren att det skulle vara omöjligt att räkna upp alla varianter här, så för att denna artikel kommer vi endast kommer att behandla processen att byta pumpen och inte processen att få till det i bilen. Saker du behöver
SAE skiftnyckel satt
SAE hylsnyckelsats
Oljetråg
Oljepump
Oil pan gasket
Momentnyckel
Visa fler instruktioner

1

Tappa ur oljan ur motorn och fånga den i ett uppsamlingskärl. Avlägsna oljetråget fästskruvar och avlägsna oljetråget från motorn.
2

Lokalisera oljepumpen på undersidan av motorn. Den är belägen nära den bakre delen av motorn och har ett rör och skärm placerad på den. Detta är oljepumpen upphämtning och kan eller inte kan komma med den nya pumpen.
3

Avlägsna de två fästbultarna för oljepumpen och muttern som håller plocka upp till stud på baksidan av motorn. Du kan använda en hylsa och spärrskaft för att ta bort dessa, men du kan behöva sätta en förlängning på spärren för att nå skruvarna.
4

Dra pumpen motorblocket, ta bort pumpen, pickup och olja pumpdrivaxel som en enhet. Drivaxeln glider in i motorn ovanför oljepumpen och ingriper botten av distributören.
5

Installera den nya oljepump, drivaxel och pickup som en enhet på motorblocket. Använd de ursprungliga fästbultarna att säkra pumpen till motorn och dra åt dem med en hylsa och spärrskaft. Dra åt bultarna med tillverkarens specifikationer med en momentnyckel.
6

Montera en ny packning oljetråg på motorblocket. Placera oljetråget på blocket och installera de ursprungliga fästbultar. Dra åt dem med en hylsa och spärrskaft och sedan gå tillbaka och dra åt skruvarna med tillverkarens specifikationer med en momentnyckel.
7

Fyll motorn med ny olja. Detta är en bra tid att byta oljefilter medan du är på det. Var noga med att prima oljepumpen innan första start. Detta kan göras genom att vrida runt motorn med tändningen funktionshindrade att pumpa olja genom motorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71655.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.