Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man byter en Nissan Altima Bearing Rear Hub

Byta bakre navenhet på en Nissan Altima blir nödvändig om lagret börjar visa tecken på slitage. Navet och bäring är en sluten enhet och inte kan repareras utom genom utbyte av hela enheten. Skrapljud, klicka eller hänga allt tyder på en sliten lager och nav. Replacement navaggregat kan köpas genom någon Bildelsaffärer eller Nissan återförsäljare är delar avdelning. Saker du behöver
Jack
Jack står
rörtång
Metric Hylsnyckelsats
metriska skiftnycklar
Dead slag Thread hammare
låsning förening
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Lyft den bakre delen av bilen med en domkraft och stödja det under ramen med hjälp av en uppsättning pallbockar. Ta bort drivhjulen med en rörtång för att ta bort muttrarna och ställ dem åt sidan.
2

Lokalisera och ta bort de två bromsok montering bultar på baksidan av bromsok. Avlägsna bultarna med en Ratchet och uttag drar sedan bromsoket från konsolen.
3

Ta bromsrotorn från navet. Dra rakt ut på rotorn och skjut den av hjulbultarna. Ställ rotorn åt sidan på en säker plats så att den inte skadas.
4

Leta upp de fyra bultarna som håller navet. Avlägsna bultarna med en nyckel eller hylsa och spärrskaft. Ta navet genom att dra den rakt ut från knogen. Du kan behöva uppmuntra navet för att komma ut med en död slag hammare om den beslagtogs i knogen.
5

Installera den nya navet i knogen, se till att den sitter ordentligt i hålet . Applicera en liten mängd tråd låsning förening på gängorna på navet monteringsbultarna och installera dem. Dra åt bultarna till 70 foot-pounds med din momentnyckel.
6

Skjut rotorn tillbaka på hjulbultar och snurra en klack mutter på ena hjulet stud att hålla den på plats. Sätt tillbaka bromsok på bromsok monteringsfäste och installera bultar. Dra åt bultarna till 30 foot-pounds med en momentnyckel.
7

Ta tappmuttem håller rotorn och skjut in hjulet på bilen. Montera muttrarna och dra åt dem tills de är ombonad med en rörtång. Avlägsna domkraften från under bilen och använda domkraft för att sänka bilen till marken. Dra åt hjulmuttrarna med din lug skiftnyckel och provköra bilen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71685.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.