Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man byter en Headlight Bulb i en Dodge Caliber

När en strålkastare brinner ut i din Dodge Caliber och du hänvisar till bruksanvisningen, det kommer att berätta för dig att besöka återförsäljare. Detta är inte nödvändigt för gör-det-själv-entusiasten som vill spara pengar. Du kan köpa lampan för så lite som $ 15 och installera det själv med rätt utrustning. Dodge Caliber strålkastare är en dubbel high-beam/low-beam halogenlampor. Saker du behöver
Jack
Jack står
Skyddsglasögon
Shop ljus eller ficklampa
Latexhandskar
Interiörlister pry Tool Review H13 ersättare dubbla filament strålkastare

Visa mer instruktioner
1

dra i nödbromsen på Dodge Caliber på en plan, asfalterad yta. Kontrollera att strålkastarna är frånslagen och förblir så under hela bytet.
2

Lyft framsidan av kaliber på sidan av den trasiga strålkastare, med domkraft och stödja Caliber på en pallbock under främre ramlisten.
3

Don dina skyddsglasögon och krypa under den främre stötfångaren med dina verktyg.
4

Lossa den främre delen av hjulhus stänkskydd, genom att ta bort plast push stift med en inredningen pry verktyg. Du behöver inte helt ta bort stänkskyddet. Bara lossa det tillräckligt för att få tillgång till strålkastaren genom stänkskyddet.
5

Använd en butik ljus eller ficklampa för att leta upp inuti stänkskyddet och komma strålkastaren. Strålkastaren är mot motorn, medan hörnet markör /riktningssignal är närmare fender.
6

Vrid strålkastarens låsringen moturs 1/4 varv för att ta bort den från baksidan av strålkastare montering .
7

Koppla bort kontakten ansluten till glödlampan uttaget. Ta bort den gamla strålkastaren och släng.
8

Ta på latexhandskar innan du öppnar förpackningen för ersättningen H13 strålkastare kapsel. Halogenlampor använder inre gas för att värma trådarna och skapa extrem värme. Oljor i mänsklig hud kommer att skapa en varm plats på glasbulben och äventyra livslängden på lampan eller skada den helt och hållet.
9

in ersättningslampa i låsringen och passa in spåren på ringen till spåren till pannlampan. Den passar bara på ett sätt.
10

Återanslut kabeln kontakten till strålkastaren uttaget. Krypa ut från under Kaliber och testa strålkastare (försiktigt, eftersom bilen är fortfarande förhöjd) genom att vrida strålkastarna på, innan du byter stänkskydd och hjulhus montering. Stäng av strålkastarna av efter testning.
11

Byt kvarhållande pushpins, ta bort utrustningen under Kaliber och sänk bilen tillbaka till marken.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71704.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.