Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man tänder en Acetylen Torch

Acetylen är en mycket brandfarlig gas som har flera användningsområden inom byggbranschen. När matchas med syre, bränner acetylen varmt nog att skära genom stål och när det blandas med luft, är det ett utmärkt gas för lödning kopparrör. Det finns mer att tända en acetylen fackla än att placera en gnista eller låga framför den strömmande gasen för att starta en brand. Du måste utföra en serie säkerhetskontroller innan du tänder acetylen fackla för att garantera säkerheten för dig och andra som arbetar i området. Saker du behöver
Striker Flaska nyckel
Acetylen tank
teflonband
Gas regulator
Skiftnyckel
Acetylen fackla
Läcksökning lösning
Visa mer Instruktioner
1

Placera flaskan tangenten på acetylen tankens torg ventilstyrning axel, snabbt öppna och stänga ventilen för att klara det. Wrap gängorna på ventilen med Teflon tejp.
2

Fäst gasregulator till den gängade delen av tankens ventil, tryck regulatorn mot ventilen och vrid regulatorn muttern moturs för att trä gas regulator på acetylen tanken.
3

Thread slangen ansluten till acetylen fackla till utloppet av gasen regulatorn och dra slangen till regulatorn med skiftnyckeln.

4

Stäng gasventilen på brännaren och vrid 1/4-turn flaskan för att trycksätta facklan systemet.
5

Ansök läckage-test lösning på axeln område av acetylenet tanken och varje anslutning mellan tanken gasventilen och facklan handtaget. Om du ser små bubblor bildas på en anslutning, stäng av ventilen flaska gas och kontrollera att anslutningen är tät. Fortsätt inte till nästa steg förrän du har inga läckande gas anslutningar.
6

Slå på acetylen fackla gas ventil och placera anfallaren i den strömmande gasen.
7

Tryck handtaget för anfallaren att få anfallaren flinta att gnista som tänder acetylen fackla. Om gasen inte antänds inom tre försök med anfallaren, stänga av acetylengas och ventilera området. Åter försöka att tända gasen efter att du tillåter området att vädra ut i minst tre minuter.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71707.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.