Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man byter en Jeep Cherokee Dimmer Switch

Byte av dimmer i din Jeep Cherokee handlar om att ersätta kombinationen switch som innehåller blinkers och blinkers nödsituationer. Omkopplaren är placerad inuti rattstången trim och kräver borttagning av vissa trim bitar i jeepen. Strömbrytaren är monterad på vänster sida av kolonnen, och tillsammans med växeln, måste du ta bort vattnet sköld som skyddar switchen. Skärmen kommer att återanvändas på den nya växeln. Saker du behöver
Metric skiftnyckel satt
Phillips skruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven på din jeep och ta bort den negativa batterikabeln från batteri. Använd en skiftnyckel för att ta bort batteripolen hållarskruven lyft sedan kabeln från batteriet. Ställ den åt sidan, vilket gör att den inte kan falla tillbaka mot terminalen medan du arbetar.
2

Ta knäet blockerare panelen eller lägre instrumentpanelen från din Jeep. Det finns två skruvar som håller fast den på instrumentbrädan precis under instrumentpanelen. Lossa skruvarna med en stjärnskruvmejsel och dra något ur på panelen släpp sedan hållartungoma på den nedre kanten av panelen. Ta bort panelen från Jeep.
3

Lokalisera och ta bort de tre skruvarna som håller fast den övre kolumnen trim till den undre kolonnen trim. Skruvarna nås från undersidan av rattstången och kan tas bort med en Phillips skruvmejsel. Ta bort de två paneler när skruvarna är ute.
4

Luta rattstången ner till den lägsta positionen. Detta kommer att ge större tillgång till komponenterna inuti kolonnen.
5

Lokalisera de tre skruvarna som håller vattnet sköld och kombinationen byta till rattstången. Lossa skruvarna med en Phillips skruvmejsel och lyft växeln och vatten sköld, som en enhet, tillräckligt hög för att komma åt de elektriska kontakterna under den. Det finns två pluggar som måste frigöras från strömbrytaren innan det kan komma ur jeepen.
6

Tryck in låsspärren på kontakten och dra ut den ur växeln. Upprepa detta för den andra kontakten och lyft sedan brytaren ur rattstången. Skjut försiktigt vatten sköld av strömbrytaren armen och montera skärmen på den nya växeln.
7

Sänk den nya växeln i kolonnen och anslut de två elektriska kontakterna i tills du känner att de klickar på, vilket indikerar att de är låsta i. Placera brytaren så att hålen i vatten sköld linje med skruvarna på kolonnen och sätt i de tre skruvarna. Dra åt skruvarna med en Phillips skruvmejsel.
8

Montera de övre och undre kolumn trim bitar och sätt i de tre fästskruvarna från botten av kolonnen. Dra åt skruvarna med en Phillips skruvmejsel för att fästa paneler.
9

Installera knäet blockerare panelen i de kvarhållande flikarna längst ned på panelen. Luta panelen framåt och passa in monteringshålen med hålen på instrumentbrädan. Sätt i de två skruvarna och dra åt dem med en Phillips skruvmejsel.
10

tillbaka negativa batterikabeln på batteriet och dra åt bulten med en skiftnyckel. Testa strömbrytaren för att vara säker på att den fungerar korrekt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71723.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.