Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man tar bort en Grand Cherokee Kombiinstrument

Ta bort kombiinstrumentet på Jeep Grand Cherokee kan du byta ut de lampor som ljus klustret, Byt ut enheten om den inte fungerar eller komma åt ledningarna och under-dash komponenterna bakom den . Du kan ta bort den med relativ lätthet och med grundläggande handverktyg. Den trim bezel runt klustret kommer att behöva komma ut för att komma åt skruvarna för klustret, men hela jobbet kan göras på bara några minuter. Saker du behöver
Metric skiftnyckel uppsättning
Trim stick eller spackel
stjärnskruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

Koppla bort den negativa batteripolen från batteriet och ställ det åt sidan. Var säker på att det inte kommer att glida tillbaka mot batteriet medan du arbetar. Låt Jeep sitta med batteriet bortkopplat i minst två minuter för att inaktivera krockkudden kondensatorn innan du arbetar på instrumentpanelen.
2

Luta rattstången på din jeep hela vägen ner. Detta kommer att ge bättre tillgång till kombiinstrumentet och det kommer att göra det lättare att få klustret ur instrumentpanelen när du är klar.
3

Ta bort ramen runt kombiinstrumentet med hjälp av en trimma pinne eller liknande bred-bladig verktyg att smälla klipp loss från de fyra hörnen. Arbeta långsamt och var försiktig när du bänder klippen löst. För mycket press på ramen kommer att spricka den.
4

Luta ovanpå panelen bakåt och lyft den ur kombiinstrumentet området. Ställ den åt sidan för nu. Leta reda på de fyra skruvarna som håller fast klustret monteringsflikar och ta bort dem med en stjärnskruvmejsel. Det finns två upptill och två nedtill på klustret.
5

Dra de övre monteringsflikar nedåt och luta klustret mot dig tills du kan se kontakten kabelstammen på baksidan av klustret. Det är en kontakt som driver alla mätare, lampor och andra objekt i klustret.
6

Avlägsna kopplingen ledningsnätet från baksidan av klustret. Lossa låsspärren på kontakten och dra den rakt ut ur behållaren. Skjut klustret framåt och lyft den ur instrumentbrädan förbi ratten.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71733.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.