Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur du ändrar en Cherokee Drive Shaft U-Joint

Byta drivaxel U-fogar i Jeep Cherokee bör vara en del av din underhållsprogram. De U-lederna är belägna vid varje ände av drivaxeln och tillåter axeln att resa upp och ned med suspensionen medan fortfarande snurrar. Om U-lederna blir sliten eller skadad, kommer de orsaka drivaxeln snurra oförutsägbart och slutligen misslyckas. Skador på överföringen fallet, kan drivaxeln och axlar uppstå om U-fogar misslyckas. Saker du behöver
Jack
Jack står
Oljetråg
Hylsnyckelsats
Wrench in
skruvmejsel
Tänger
U-joint press

Visa mer instruktioner
1

Placera en domkraft under fordonet och lyfta upp det från marken tillräckligt hög för att arbeta under det. Stöd bilen med pallbockar, vilket gör att de är placerade så att fordonet inte kan flytta eller flytta.
2

Placera överföringen fallet växelreglaget i neutralläge och Blockera hjulen som fortfarande står på marken . Detta gör det möjligt för drivaxeln att rotera fritt under Jeep.
3

Leta drivaxeln under jeep, notera placeringen av de fyra fästbultarna på baksidan av drivaxeln. Framsidan av drivaxeln glider in överföringen fallet med en slip ok. Placera ett spilloljekärl under överföringen fallet där framför drivaxeln kommer in i fallet.
4

Avlägsna fyra drivaxeln fästskruvar från den bakre delen av drivaxeln med hjälp av en nyckel eller hylsa och ratchet. Du kommer att behöva vrida drivaxeln när du arbetar för att komma åt alla fyra skruvar.
5

Släpp bakre drivaxeln ned från differentialen och skjut framsidan av axeln ur fördelningsväxeln . Viss olja kan droppa ut medan oket är vid överlåtelse fallet. Detta är normalt och du kommer inte att förlora tillräckligt för att påverka någonting under denna process.
6

bort klämmorna från U-joint lock. Det finns åtta clips som behöver komma ut. Leta tungorna på klämmorna, pressa ihop dem med tång och lyft ut klippet. Om klippet är fryst i drivaxeln, använd en liten skruvmejsel för att lossa tungorna och sedan ta bort dem.
7

Ta U-fogar från drivaxeln med en U-gemensamt pressmeddelande. Om du inte har en press, kan du hyra en i de flesta bildelar butiker. Pressen är i grunden en stor C-klämma med ett hål i slutet av den för locket för att driva igenom. Installera det på drivaxeln enligt anvisningarna som medföljde den och vrid skruven på pressen med en spärr för att skjuta locket ut.
8

Ta bort alla fyra locken på axeln slutet av enheten axel och installera den nya U-fog i axeln. Använd pressen och installera de nya lederna i drivaxeln och sedan installera de nya klämmorna som följde med U-fogar. Om din U-fogar kom med zerk eller fett beslag, installera dem i leden nu. De bara tråden i och kan dras åt med en hylsa.
9

Upprepa proceduren för den andra änden av drivaxeln. Skjut drivaxeln tillbaka glidok i överföringen fallet, var försiktig så du inte skadar oljetätningen på fallet. Lyft den bakre delen av drivaxeln upp till oket på den bakre differentialen.
10

Montera de fyra monteringsskruvarna i drivaxeln och bakre differential. Dra åt dem med en hylsa och spärrskaft, sedan vridmoment dem till tillverkarens specifikationer med en momentnyckel.
11

Support Jeep med domkraften, ta bort domkraften och sänk Jeep till marken. Provköra Jeep, lyssna efter eventuella ljud eller vibrationer. Det bör inte finnas något ljud eller vibrationer om U-fogar är ordentligt installerade.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71735.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.