Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur att stansa ett fyrkantigt hål i metall

Vissa bildelar kräver en kvadratisk genomgående hål i antingen en plåt panel eller annan metall komponent. Generellt stansning av ett fyrkantigt hål i plåt kräver en mekanisk stans och en kvadratisk stans och dyna set. Detta är ett dyrt verktyg, speciellt om du bara behöver slå ett eller två hål. Ett alternativt verktyg är långsammare än en mekanisk slagstyrka utan är billigare i kostnad och skapar ett rent kvadratiskt hål i ett stycke metallplåt. Saker du behöver
Maskeringstejp spetsig märkpenna
Skyddsglasögon
Manual fyrkantiga punch
Borr satt
variabel hastighet borrmotorn
Socket set
3/8-tums ratchet
Skiftnyckel
Visa fler instruktioner
en

Placera en bit maskeringstejp på ytan av plåten, över fläcken som du kommer att stansa det fyrkantiga hålet. Markera mitten av det fyrkantiga hålet med spetsigt permanent märkpenna.
2

Sätt på dig skyddsglasögon. Läs bruksanvisningen som medföljer den manuella fyrkantiga punch för att bestämma storleken på pilothålet behövs för fyrkantiga punch.
3

Säkra lämplig storlek borr i chucken av borren motor och placera spetsen hos borrkronan på märket du gjorde på toppen av maskeringstejpen i steg två. Tryck in avtryckaren på borrmotorn att borra pilot hål genom plåten.
4

Ta isär fyrkantiga punch som beskrivs i bruksanvisningen för stansen. Skjut spindeln av torget stansen genom piloten hålet du borrade genom plåten och montera den manuella fyrkantiga punch.
5

Matcha ett uttag från uttaget in med muttern ligger på toppen av torget punch, fästa uttaget till 3/8-tums Ratchet och skjut hylsa på muttern.
6

Placera skiftnyckeln på bulten huvudet av manuella torget punch och vrid spärr medurs för att dra spindeln i stansen. Fortsätt att dra dornen tills torget stans dyker genom plåten och skapar ett fyrkantigt hål i plåten.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71748.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.