Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man byter en Dodge Durango s framhjulnavet

En sliten navanordning i din Dodge Durango kan bli en säkerhetsrisk eller orsaka dålig hantering på framsidan av din bil. Navaggregatet innehåller hjullagren och kan inte repareras, vilket ersätter det enda alternativet om din är skadad eller sliten. Ta bort navet kräver att du tar bort bromsoken och rotorer innan du kan få navet ur trucken. Nya hubbar finns hos din återförsäljare eller på en Biltema. Saker du behöver
rörtång
Jack
Jack står
Hylsnyckelsats
skruvmejsel
Tänger
Momentnyckel
Visa fler instruktioner

1

Med en rörtång, lossa muttrarna på hjulet. Ta inte åt muttrarna hela vägen bort hjulbultarna ännu. Placera domkraften under framför lastbilen och lyfta upp det från marken. Placera en pallbock under ramen för att stödja lastbilen, sedan bort muttrarna och dra av hjulet och däcket.
2

Lokalisera de två glidstiften på baksidan av bromsoket och ta bort dem med en hylsa och spärrskaft. Använd en vanlig platt skruvmejsel, bänd bromsok våren loss från framsidan av bromsok och dra bromsok från rotorn. Stötta den med en bit ståltråd så att det inte hänger på bromsledningen.
3

Skjut rotorn utanför hjulbultarna och ställ den åt sidan för nu. Inte satt något på rotorn när den är avstängd lastbil eller det kan skadas.
4

lokalisera och ta bort sprinten i mitten av navet. Räta benen på tappen och dra ut den ur navet. Avlägsna drivmuttern i mitten av navet. En breaker bar kan krävas, eftersom muttern är mycket snävt. Navenheten av spindeln
5

Slide och kassera den. Installera det nya navet genom att skjuta den på axeln och installera drivmuttern på axeln. Dra åt muttern med en hylsa och spärrskaft, sedan vridmoment till 185 foot-pounds med en momentnyckel.
6

Installera en ny saxpinne i hålet på spindeln och genom muttern. Om hålen inte rada upp, dra åt muttern precis tillräckligt för att rada upp hålen. Böj över benen på sprinten med en tång.
7

Skjut rotorn tillbaka till hjulbultar och installera bromsok på rotorn. Sätt i de två glidstiften till baksidan av bromsok och dra åt dem med en spärr och uttag. Dra åt glidstiften till 22 foot-pounds med en momentnyckel.
8

Montera bromsok våren under framsidan av bromsok och sitsen den genom att snäppa ändarna under bromsok fäste med en flat skruv drivrutin. Installera om däck och hjul på hjulbultar och dra åt muttrarna.
9

Höj framför lastbilen med din jack, ta bort stödbenet och sänka lastbil till marken. Dra åt muttrarna med en rörtång. Med en momentnyckel, vridmoment dem till tillverkarens specifikationer.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71758.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.