Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man byter en oljetrycksbrytare i en Jeep Liberty

Om oljetryckslampan eller mätare i din Jeep Liberty inte fungerar eller visar ett oberäkneligt läsning, kan byta oljetrycksbrytaren rätta till problemet. Oljetrycksbrytaren ligger precis ovanför oljefiltret på 3,7-litersmotorn på Jeep Liberty. Den primära funktionen av oljetrycksbrytare är att skicka information om motorns oljetryck till datorn samt drift mätaren eller oljetryckslampan på mätaren. Du kan köpa en ny switch som helst Biltema, och ändra det tar bara några minuter och några grundläggande verktyg. Saker du behöver
Jack
Jack står
Trim pinne eller skruvmejsel
Metric skiftnyckel satt
Visa fler instruktioner
1

Höj den främre av din frihet med en domkraft. Placera en uppsättning pallbockar under jeep så att de klara av vikten av fordonet.
2

Vrid framhjulen hela vägen till höger, och ta bort push-in fästen som håller fast höger sida fram stänkskyddet till fender. Du kan använda en trim pinne eller stor platt skruvmejsel för att avlägsna de fästelement. När du har tagit bort de fästen, kan du dra av stänkskyddet.
3

nå in i motorrummet genom hjulet öppning och lokalisera oljetrycksbrytaren strax ovanför oljefiltret. Ta ut den elektriska kontakten på baksidan av växeln genom att trycka in låstungan och dra kontakten rakt av strömbrytaren.
4

bort switchen med en skiftnyckel, vrida strömbrytaren moturs tills det kommer ut motorblocket. Installera den nya växeln i motorblocket och dra åt den med din nyckel.
5

Installera den elektriska kontakten till den nya växeln. Skjut den rakt på strömbrytaren och lyssna eller känna för låsflikens att knäppa på strömbrytaren, se till att kontakten är låst på plats.
6

tillbaka den högra vakten sida plask i fender öppningen och tryck plast push-i fästelement i hålen i fender väl. Höj Jeep med domkraften och ta bort domkraften.
7

Sänk Jeep till marken och starta motorn. Kontrollera mätarna för att säkerställa att den nya växeln fungerar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71767.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.