Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man tar bort framaxeln på en Jeep Cherokee

Om framaxeln i din Jeep Cherokee skadas och behöver bytas ut, kan det tas bort från Jeep som en enhet. Axeln är tung och kräver mer tid än vissa grundläggande uppgifter, men det kan tas bort med enkla verktyg och lite tålamod. Replacement axlar kan köpas nytt från en Jeep återförsäljare, men att köpa en begagnad axel från en bärgning gård eller bildelar återvinningscentral kan du spara en stor summa pengar. Saker du behöver
rörtång
Jack
Jack står
Wrench in
Tänger
Hylsnyckelsats
Tie rod separator
Stor hammare
Visa fler instruktioner
1

Lossa muttrarna på de främre hjulen på din jeep med en rörtång. Höj jeep med en domkraft och ställning en uppsättning pallbockar under chassit för Jeep för att stödja det.
2

Ta bort de främre däck och fälgar från Jeep. Leta upp och ta bort de fyra fästbultarna där den främre drivaxeln möter axeln. Använd en 10 mm fast nyckel för att lossa bultarna och dra ut axeln för axeln oket, sätta det ur vägen.
3

Lokalisera de nedre fästbultar för de främre stötdämpare på axeln nära basen av resår ^ ädrama. Avlägsna bultarna med en skiftnyckel och lämna de chocker som sitter på plats. De övre fästen kommer att behålla dem till kroppen när axeln tas bort.
4

lokalisera och ta bort banjo skruven som fäster bromsoken till gummi broms slang. Bulten är på baksidan av bromsok och kan tas bort genom att vrida den moturs med en skiftnyckel. Stoppa i laguppställningen ur vägen så att den inte fångar axeln när de tas bort.
5

Lokalisera stora kronmutter där styrstag ansluter till pitman armen på styrväxeln. Ta bort sprinten med en tång och ta bort muttern med en stor hylsa och spärrskaft.
6

Separera styrstag genom att köra en separator styrstag i mellan pitman armen och dra länkleden . Stammen på leden är avsmalnande så du kommer att behöva använda en stor hammare och slå den flera gånger för att separera de två delarna.
7

Leta monteringsbulten på passagerarsidan av axeln där spårfältet fäster. Ta bort muttern och bulten med två nycklar eller en sockel och ratchet på ena sidan och en skiftnyckel på den andra. Bänd spåret-bar ände ur hållaren.
8

Leta slangen differential vent. Det är en liten svart gummislang som går från differentialen till chassit upp under motorn. Loss den från chassit genom att skjuta klämman utanför kroppen och lägga slangen på marken.
9

Placera en domkraft under axeln för att stödja det. Leta reda på de fyra skruvarna som fäster styrarmarna till axeln bostäder. Det finns två övre och två nedre armarna och de har en bult. Ta bort de fyra skruvarna med en skiftnyckel eller hylsa och spärrskaft. Om muttrarna lossnar från bultarna men bultarna inte kommer ut i armarna, driva ut dem med en liten, stålstång och en hammare.
10

Sänk domkraften stödja axeln till marken noggrant. De spiralfjädrar kommer att sjunka med axeln och kan tas bort efter axel ut från under Jeep. Skjut axeln ut från under Jeep.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71768.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.