Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man reparerar en Connector Bilbatteri

Anslutningen av batterikablarna i en bil är avgörande för ett korrekt drift av fordonet. Om kontakterna blir skadat eller korroderat ska kan anslutningen förloras med batteriet. När anslutningen bryts, får fordonet inte startar eller batteriet kan dö eftersom den inte kan ta emot en laddning från generatorn. Hursomhelst, är det ordentlig rengöring och underhåll av ett batteri behövs. Men när kontakten blir ett problem, fastställa det är något som kan göras av en vanlig bil ägare med lite kunskap om bilar. Saker du behöver
Varmt vatten
Bakpulver
Stålborste
Avbitare
rakkniv kniv
Tänger
end Batterikabel - typ med bultar för att ansluta änden till kabeln
Hylsnyckelsats
Visa fler instruktioner
1

Blanda 5 tsk. bakpulver med 1/2 kopp varmt vatten. Denna lösning kommer att användas för att rengöra batteripolerna.
2

Häll bakpulver och vatten lösning över polerna på batteriet. När lösningen slutar bubbla är några sura korrosion på polerna neutraliseras.
3

Skrubba terminalerna rena på batteri och kablar med stålborste. Detta kommer att bidra till att säkerställa en korrekt anslutning till den nya kabeln änden.
4

bort den trasiga kontakten från batteriet. Detta kan göras med tång eller hylsnyckel beroende på vilken typ av kontakt. Skär den brutna änden av batterikabeln med avbitare
5

. Vissa kablar kommer att vara mycket tjock och kräver stora avbitare för att ta bort. Innan du klipper kabeln, se till att det finns tillräckligt med kabel för att nå terminalen efter att kabeln klipps.
6

Skär mantlar bort från kabeländen att exponera 1/2 tum av koppartråd. Detta görs med rakkniv kniv och tång. Skär runt kabeln med rakkniv kniv göra mål höljet och dra manteln av kabeln med en tång.
7

Placera avskalade änden av kabeln i klämman slutet av den nya batterikabeln ände. Detta är slutet med de två skruvarna för att dra åt plattorna runt kabeln.
8

Dra åt de två skruvarna på kabeländen. Detta kommer att bringa plattorna att böja runt tråden, vilket ger en tät korrekt anslutning mellan kabeln och änden. Se till att du använder rätt uttag för bultarna.
9

Fäst den nya änden till batteriet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71777.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.