Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man reparerar en tank Polypropylen Gas

Du kan inte reparera en skadad tank polypropylen gas med epoxi eller en plasttank reparationssats, eftersom bensinen kommer snabbt upplösa epoxi och läckan visas igen. Polypropylen är en termoplast, vilket innebär att man kan använda värme för att smälta plasten och skapa en permanent reparation i polypropen bensintanken. Att värma polypropen, måste du använda ett specialiserat verktyg som har en kontrollerad värmeeffekt. Detta minskar risken för att du kommer att bränna ytan av bensintank, vilket kommer att resultera i en ineffektiv reparation. Saker du behöver
Vehicle reparationshandbok
Mekaniker verktygssats Sida 2 poäng. aceton
1-gallon plasthink
Rena trasor
plast svetsare med speed-svetstoppen
Polypropylene påfyllningsstaven
Sidavbitare
Visa fler instruktioner
1

Töm bensinen från polypropen gastank och ta bort den skadade tanken polypropylen gas från fordonet, per bilens reparationshandbok, med mekaniker verktygssats.
2

Avlägsna bensin rester från bensintanken genom att hälla 1 pt. aceton i den skadade bensintanken, snurra aceton runt i bensintanken och hälla aceton i 1-liters plasthink.
3

Häll en liten mängd aceton på en ren duk och torka det skadade området av polypropenen bensintank för att avlägsna gas återstoden från den yttre ytan av gastank.
4

Låt bensintanken torka ordentligt innan du fortsätter.
5

Anslut plast svetsare, vrid värmereglering till 575 grader Fahrenheit och ställ plast svetsare åt sidan för att förvärma.
6

Ställ tanken polypropylen gasen med det skadade området uppåt.
7

Placera hastighet spets mot den skadade bensintanken. När ytan på det skadade området börjar smälta, dra hastighet spets över det skadade området för att please-svetsa ytan av polypropylen.
8

Rikta in hastigheten spets med starten av häftsvets , skjut en längd av polypropylen påfyllningsstaven i hastighet spets, och skjut påfyllningsstaven i smältande häftsvets.
9

Dra plast svetsare längs häftsvets samtidigt som du trycker stången polypropylen filler mot yta av gastank.
10

Clip polypropen påfyllningsstaven med sidokuttrarna när du når slutet av häftsvets. Skjut hastighet spets över den skurna påfyllningsstaven att smälta den till ytan av gastank.
11

Lay multipla passager av påfyllningsstaven om det skadade området av polypropenen gasen är bredare än en bredd av påfyllningsstaven.
12

Låt det svetsade området svalna ordentligt innan du installerar bensintanken på bilen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71779.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.