Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur ändrar jag strålkastarna på en Dodge Dakota?

Tillverkade i 1987, erbjöd Dodge Dakota en mer mid-size pickup, som ersätter Dodge Ram 50. Från 1987 till 1990 presenterade lastbilen förseglade strålkastare beam bara enheten. Beroende på dess serie klass mellan 1991 och 1995 kan det ha presenterat den sealed beam eller införandet av nyare kapslarna halogen strålkastare. Från 1996 till idag har halogenstrålkastare ersatt sealed beam enheterna. Att behöva ersätta den förseglade balk eller halogenen är en helt annan procedur. Sealed beam Units (1987-1995)

gemensamma artikelnummer för sealed beam enheten strålkastare på äldre versioner av Dakota var en 6545H. Detta kan skilja sig mellan olika tillverkare, men kan korsreferenser.

Leta trim bezel framifrån grillplats. Den trim bezel sveper runt den rektangulära sealed beam enhet strålkastare. Det finns fyra skruvarna på ramen till strålkastare hålighet. De är belägna på toppen och botten av trim infattningen nära varje respektive hörn. Ta bort de fyra skruvarna. Försök inte att vrida skruven i övre mitten av trim bezel eller centrum utanför kanten av trim bezel. Dessa är justerskruvarna och du kommer att påverka strålkastare justering.
P Det är inte heller ovanligt (med tanke på åldern på lastbilen) för att få en svårighetsgrad bort trim bezel skruvar. Även om små, de är exponerade för miljön. Använd kopiösa mängder av spray smörjmedel som WD-40 eller PB Blaster och låt det dra i, om nödvändigt.

Trim infattningar är också ganska böjlig. Försök att ta bort två skruvar på toppen eller botten. Om du kan göra det, kan du lämna de nedre skruvarna intakt och bara böja den tunna metall trim bezel uppåt eller nedåt för att ta bort strålkastaren. Denna procedur fungerar bara för ett par strålkastare förändringar, dock innan trim bezel dukar att böja fram och tillbaka och snaps skruven flikarna off.

När ramen är klar, kommer strålkastaren vara redo att falla från kaviteten. Nå bakom strålkastaren och helt enkelt koppla utloppet från strålkastaren. Byt på samma sätt, och se till att ord och bokstäver om att ersätta glödlampan är inte upp och ner. Sätt tillbaka ramen. Om du hade problem med skruvarna, antingen ersätta dem eller applicera ett skikt antiseize förening på gängorna. Detta kommer att bidra till framtida extraktioner.
Halogenstrålkastare (1991-Present)

Även de halogenlampor strålkastare har presenterat sedan 1991, upplevde strålkastaren alla tre generationer omdesign av mid-size lastbil. På grund av detta har det använts tre olika strålkastare med tre olika (vissa bara något) metoder för att ersätta strålkastaren. The 9004 strålkastare var den första halogenlampor används på Dakota mellan 1991 och 1996

. Tillgång till denna lampa var ganska okomplicerat. Öppna huven och leta reda på flänsringen virad runt strålkastare på baksidan av den strålkastare montering. Vrid kragen ringen 1/3 varv moturs för att frigöra den från aggregatet och strålkastare kapseln med komma ut med det. Du kommer att notera de tre flikarna på kragen ringen. En av dem är större än de andra två. Dessa kommer att matcha spåren i strålkastare montering och kommer att kräva anpassning när det är dags.

Lossa kablaget genom att lyfta upp flikarna och släppa selen från låsbygel på baksidan av strålkastarhuset. Släng strålkastaren. Alla halogenersättare strålkastare bör aldrig vidröras på glaset glödlampan delen med människors hud eller oljan i vår hud kommer att skapa en svag (varm) plats på glödlampan. Byt ut 9004 genom att vända på förfarandet.

9007 halogenlampor ersatte 9004 1997 och användes fram till 2005. Denna glödlampan krävs avlägsnande av strålkastare montering för att få tillgång rum på baksidan av enheten. Först bort T-10 Torx bit skruv från sidan markör objektivet och dra ut den från pannlampan. Vrid sockeln av sidomarkerings 1/4 varv och ta bort det från linsen så att du kan placera linsen på en säker plats. Nästa, hitta och ta bort de tre skruvarna som håller strålkastare församling till Strålkastarfäste med en spärr och uttag eller en hand skiftnyckel. Dra och vicka på pannlampan ur dess hålighet. Det finns anpassningen ball sockets som håller pannlampan på plats. Dessa bollen uttag kräver en bra insats av vickar och dra för att vara från sätet.

När strålkastare församling är unseated, dra ut den precis tillräckligt långt för att komma åt baksidan av enheten.

Upp till 2004, är det för att ta bort strålkastaren från aggregatet liknar den tidigare nämnda 9004 glödlampa förfarande. Det kan vara ett gummiskydd skyddar strålkastare från vädret, men det är helt enkelt dras bort av flikarna.

På 2005 och senare, lampan ändrades ännu en gång till en H13. Proceduren för att komma åt det är samma som 9007, som kräver avlägsnandet av strålkastare montering. Dock har lampan själv två små anslutningar sele plug går till bladen i strålkastaren uttaget. För denna typ av lampa, måste du ta bort vädret packningen, lossa pluggarna kablaget och sedan släppa en tråd klämman som håller glödlampan säker på baksidan av strålkastare församling.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71795.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.