Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man tar bort Drivning Support

Drivaxeln överför kraft från ett fordons motor och transmission till bakaxeln på bakre fordon fyrhjulsdrift. Den drivaxel är vanligtvis en i ett stycke metallrör som är ansluten till transmissionen svans axeln på ena änden och till den bakre änden differential på den andra. Transmissionen bringar drivaxeln att snurra, vilket gör att bakhjulen att vända. På vissa större fordon, är drivaxeln uppdelad i två bitar och stöds i centrum av en drivaxel stöd, som inrymmer en bärare bäring. När lagret börjar att bära, kommer drivaxeln stöd behöver tas bort för ombyggnad eller utbyte. Saker du behöver
hydraulisk domkraft
4 Jack står
Skiftnyckel
Spårskruvmejsel
dräneringskärlet
Krita
Visa fler instruktioner

1

Parkera fordonet på ett plant underlag och aktivera parkeringsbromsen. Placera en hydraulisk domkraften under fordonets ram och höja domkraften tillräckligt hög för att ge utrymme för att arbeta under fordonet. Placera pallbockar under ramen och sänka och ta bort hydraulisk domkraft. Upprepa proceduren tills alla fyra hörn av fordonet från marken och stöds av domkraften.
2

Ta bort muttrarna från U-bultarna som håller den bakre delen av drivaxeln till den bakre differentialen oket genom att vrida ut dem med en skiftnyckel i moturs riktning. Stötta den bakre delen av drivaxeln med en hand och ta bort U-bultarna genom att skjuta dem ur drivaxel monteringshålen med den andra handen. Bänd U-bultarna ut om så behövs, med hjälp av en vanlig skruvmejsel.
3

Skjut hela drivaxeln aggregatet mot fordonets främre del för att frigöra den bakre delen av drivaxeln från differentialkretsen oket . Sänk slutet av draftshaft till marken.
4

Placera ett uppsamlingskärl under den främre delen av drivaxeln där den lämnar axeln överföring svansen för att fånga några transmissionsolja som kan läcka ut när drivaxeln avlägsnas. Lossa skruvarna på mitten drivaxeln stöd genom att stödja dem med en skiftnyckel i moturs riktning. Skjut hela drivaxeln aggregatet mot fordonets bakre del tills den går fri från transmissionen svans axeln. Ta bort drivaxeln montering från under fordonet och placera den på en lämplig arbetsplats, t.ex. en arbetsbänk.
5

Mark båda halvorna av drivaxeln nära centrum union med krita så att de kan vara återmonteras i samma position. Flytta den stora muttern som håller de två halvorna av drivaxeln tillsammans med en skiftnyckel vridas i en moturs riktning.
6

Skjut de två halvorna av drivaxeln isär för att frigöra drivaxeln stöd. Ta bort stödet och ersätta eller bygga om det så behövs.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71803.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.