Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur fixar Stripped Trådar i ett oljetråg

Eftersom oljeavtappningsskruv är tillverkad av mjukare metall än bulthålet i oljetråget, är det en sällsynt tillfälle att strippa gängorna i pannan. Anger detta faktum betyder inte gängorna i pannan inte kan skadas och ibland är av nybörjare glidmedel Techs som antingen för hårt eller cross-gänga dräneringspluggarna allvarligt. Byte ett oljetråg kan vara dyrt och arbetskrävande beroende på sin position på botten av motorn. Regummering eller knacka hål oljetråget är en enklare och betydligt billigare alternativ. Saker du behöver
Bolt diameter och gängstigning mätare
Tap and die set (metriska och standard) katalog Lagerfett
ersätter avtappningspluggen bult och packning
Box-end skiftnyckel set

Visa fler instruktioner
1

Mät oljan diameter avtappningspluggen och tonhöjd storlek med tråden och mätare diameter. Dessa enheter är ganska självförklarande hur man använder. Sätt in kontakten i hålet den passar bäst i. Gå mellan metriska och standard tills du har hittat den snävaste passform för pluggen. Gör samma sak för stigning mätare.
2

Prova att trä om oljetråget med de ursprungliga mått som ditt första alternativ. Om kokkärlet trådarna inte är alltför skadad, kan detta vara ett hållbart alternativ. Leta kranen i kranen och dö set som matchar måtten på originalet avtappningspluggen. Addera 3

Sätt kranen i gängtapphållare och gnugga lite lagerfett på änden av trådar och flöjter av kranen. Detta kommer att bidra till att förhindra bitar av skuren tråd från att komma in i oljetråget.
4

Rikta kranen på gängorna på pannan, och se till att kranen är raka och flush. Äventyras gängor kan utmana riktning kranen, så det är viktigt att se till att anpassningen av kranen kommer att tillåta ersättning kontakten för att dra rakt in i pannan.
5

Vrid kranen och skiftnyckel ett varv in i gängorna på formen när gängorna och flöjter av kranen har anpassats och bita i de infekterade gängorna. Tillbaka kranen off 1/2 av en revolution att låta metallspån av pannan trådar att arbeta sig ner kranen.
6

Upprepa steg 5 tills kranen roterar fritt i pannan. Trådarna i pannan är bara så tjock som pannan, så det kommer inte ta lång tid.
7

bort kranen och skiftnyckel från trådarna i oljetråget.
8

Installera den nya pluggen och packningen och se diameter och stigning av pluggen passar kranen mått du bara klippa in i pannan.
9

Dra åt pluggen med en box-nyckel tätt . Dra inte åt pluggen, men se till att du kan dra den ordentligt. Om kontakten remsor eller trådarna i kontakten inte bita i de kvinnliga trådar pannan, du ner till en mer alternativ innan att behöva byta ut pannan.
10

Ändra tonhöjd storlek till nästa grövre stigning och upprepa proceduren. Detta kommer att kräva en annan drain storlek plug pitch och en ersättare packning. Om detta fortfarande inte fungerar, måste du ha pannan bytas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71804.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.