Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

De bästa sätten att fastna Bolts Out

Beroende på var bulten ligger kan begränsa dina chanser att lyckas. Du kan ta bort en fast bult på flera sätt, men bara en erfaren mekaniker kommer att ha rätt verktyg och kompetens för att göra det samtidigt som den minsta mängd arbete. När allt annat misslyckas, kan borrning och retapping bulthålet vara ditt enda alternativ. Denna typ av reparation är inte för de svaga i hjärtat eller mekaniskt utmanas. Värme är din vän

Tänk på placeringen av fast bulten. Om du är nära en bensintank eller andra brandfarliga ämnen, är en fackla kommer inte att vara ett hållbart alternativ. Dock kommer upphettning av metallen runt höljet på bulthålet expandera metallen och tillåta en bättre chans att utvinna fast bulten. Använd en ACETYLEN fackla eller ens en bärbar gasolbrännare för att värma metallhöljet som omger bulten. Upphettning av bulten utöver metallen kommer endast expandera metallen av bulten också. Detta kommer att försvaga bulten när du försöker att extrahera den. Peka spetsen av flamman runt omkretsen av bulten huvudet tills den omgivande metall glöder körsbärsröd. Vid denna punkt, tillämpa utvinna enheten - Ratchet och uttag, skiftnyckel, skruv-OUT eller vad och vrid motsols. Den kontrollampa tecken du lyckas är en framstående knyst av bulten som klagar tas bort. Ingen gnissla kommer från bulten troligen betyder det att vrida i bulthålet och kommer utan tvekan att knäppa. I så fall har du minskat dina chanser till en lyckad extraktion avsevärt. Tillämpa värme till bulten som framgångsrikt håller på att extraheras från bulthålet den andra du slutar höra det piper, och sedan återuppta backa ut den tills den är helt utkörda. Addera skruvskallar

Avrundning skruvskallar är vanligt förekommande när man försöker ta bort en fast bult. Nu en socket eller hand skiftnyckel av valfri storlek inte passar bulten huvudet säkert nog för att extrahera bulten. Försök bankar på en sockel av en mindre storlek med en hammare för att ta tag i skruvhuvudet. Om detta inte fungerar, bolt-out kit finns och har en hög grad av framgång. Bulten-OUT använder samma idé som en mindre uttag. De integrerar omvänd flöjter inuti sockeln som hjälper bita i det deformerade huvud på bulten. Använd ACETYLEN fackla eller ens en bärbar gasolbrännare, om möjligt, innan du hammare på bulten-muff och försök att extrahera bulten. Värm inte bulten ut uttaget eller bulten under denna procedur. Innan ansökan bulten-out uttag, använd facklan. Uppvärmning bulten-out kommer att skada den och äventyra dess effektivitet.
Borrning och gängning

Ibland har skruvskallen brast flush, eller det har hoppat inne i bulthålet. Nu dina kunskaper kommer att testas. Borra den återstående bulten ur bulthålet. Använd en vänsterhänt borr med borren i omvänd. Detta hjälper jaga metallspån i bulten utåt istället för inåt, vilket kommer att leda till ytterligare skador på bulthålet. Applicera oljan tråd utvinning till borrkronan ofta att hjälpa smörja lite. Annars kommer bit överhettas och tråkig under extraktionen. Var noga med att stanna rakt på mitten av bulten. Du kan också använda en vass stans att rikta en pilot hål i mitten av bulten. Detta hjälper till att styra borren i mitten av hålet och ökar dina chanser att lyckas. Det finns inget behov av att använda facklan snart detta steg har inletts. Ju mer värme kommer endast äventyra effektiviteten i vänsterhänta borr. Tänk på att du måste vara försiktig för fullt sittande bultar. Dessa skruvar är den typ som sitter inne i sina respektive bulthål utan att komma till slutet av den komponent som de är fästa. Om du fortsätter att borra utanför deras försänkare, kan du skada den komponent du borrar in. Arbeta långsamt och avlägsna borr ofta att inspektera dina framsteg.
Framgång

När du har bulten ut, kommer du vill ersätta den. Byta bulten utan vidare underhåll till bulthålet kan äventyra framtida reparationer på den komponent som du arbetar med. Använd en kran satt att matcha bulten diameter och stigning som du kommer att använda inuti extraherade bulthålet. Applicera smörjmedel på kranen när du kör den i bulthålet. Detta kommer att hjälpa det skära nya eller rena gamla trådar i bulthålet och öka dina chanser att installera en ny bult utan problem. Om du känner motstånd när retapping bulthålet, dra åt kranen ett varv och backa upp ett halvt varv. Detta hjälper spåren och trådar på kranen att utvisa metallspån ner i schaktet av kranen och inte trycker på dem längre in i bulthålet. Använd en ny bult i hålet och inte den du var tvungen att ta bort - även om du hade framgång bort bulten intakt. En nyupptappad bulthål och en ny bult kommer att erbjuda dig de bästa chanserna att ta bort det igen i framtiden.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71806.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.