Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man tar bort framaxlar från en WRX Subaru

Du kan ta bort axlarna från en Subaru Impreza WXR att återuppbygga CV lederna eller ersätta hela halv axel eller drivaxel. Replacement halvaxlar inkluderar de inre och yttre drivknutar samt drivaxeln själva, och de kan köpas från de flesta bildelar butiker eller Subaru återförsäljare. Du kan bygga om eller byta ut CV lederna också, men jobbet kräver speciella verktyg och teknisk information inte är tillgänglig för de flesta hem mekanik. Saker du behöver
Jack
Jack står
rörtång
Metric Hylsnyckelsats
Metric skiftnyckel satt
Tänger
Kulled separator
Hammer
Punch

Visa fler instruktioner
1

Lyft upp framför bilen med en domkraft och stödja den på en uppsättning pallbockar placerad under ramen. Ta bort däcken från bilen med hjälp av en rörtång för att ta bort muttrarna och skjut sedan hjulet utanför hjulbultarna. Placera överföring av bilen i friläge.
2

Leta monteringsbultarna för bromsoket och ta bort dem med en skiftnyckel eller hylsa och spärrskaft. Ta bort bromsok från fästet och stödja den med en bit tråd från kroppen eller suspension. Ta bromsrotorn genom att dra bort hjulskruvarna och ställ den åt sidan.
3

bort spärren från slutet av drivaxeln där den sträcker sig genom navet. Tag av axelmutter från axeln med en hylsa och spärrskaft. Ställ in klämman och muttern på en säker plats för senare bruk.
4

Leta nedre kulleden innanför navet och styrspindeln. Ta bort sprinten från det nedre bollen stud med tång sedan bort muttern med en hylsa och spärrskaft.
5

Separat kulleden från den nedre A armen med hjälp av en kulled separator. Flera stilar av separatorer finns så följ instruktionerna som följer med den du föredrar. Om du inte har en kulled separator, kan du hyra en från de flesta bildelar butiker.
6

Lokalisera de dubbla sprintarna på insidan av axeln där den möter sändningen. Du kan behöva vända axeln tills du ser ett runt hål med två stift i den. Det finns ett stift sitter inuti ett annat stift, och de kan drivas ut med en hammare och punsch.
7

Dra ner på styrspindeln ut och skjut den rafflade delen av axeln ur nav. Dra axeln bort från transmissionen och ta bort den från bilen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71810.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.