Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man fixar en oljepluggen Pan Drain

Eftersom oljetråget avtappningspluggen regelbundet avlägsnas vid service ett oljebyte, är det inte ovanligt att upptäcka pluggen behöver repareras eller bytas ut ofta. Beroende på hur allvarlig skadan uppstått på pluggen, reparera det kan vara en livskraftig, men tillfällig lösning. Dräneringspluggar är billiga att byta. För att undvika skador på gängorna på oljetråget dräneringshålet, bör pluggar bytas vartannat år eller tidigare om att reparationen dem är ineffektiva. Saker du behöver
Bolt extractor set
Hammer
Ratchet och Hylsnyckelsats
bänk skruvstäd klämma
Bultdiameter mätare (metrisk och standard) katalog Gängstigning mätare (metrisk och standard)
Penetrerande smörjmedelsspray
Rethreader kit (metriska och standard kombinerat set) katalog Tap and die set (metriska och standard) katalog ersätter självgängande oljeavtappningsskruv byte (om det behövs) katalog Box- end skiftnyckel satt
Visa fler instruktioner
1

Använd en hammare för att dunka på en bult extractor (lämplig storlek) till oljeavtappningsskruven med en skadad bulthuvud. En avtappningsplugg med en skadad bulthuvud bör bytas en gång extraheras. Vara noga med att dunka fläkten på tills det är flush och platta till avtappningspluggen s avsmalnande fläns.
2

Använd en spärr och lämplig hylsa som passar över hex-skruvskalle fläkten och vrid sedan avtappningspluggen moturs för att ta bort den. Om fläkten glider eller ådrar sig mer skador på avtappningspluggen hex-head, gå ner en storlek i utsuget kit och upprepa. Kasta och tillbaka pluggen gång extraheras.
3

Ta bort den gamla packningen från skadade pluggen och sedan placera den i en bänk skruvstäd klämma. Placera den i så trådarna pekar uppåt och klämmor bänken skruvstäd är åtdragna mot hex-head (oskadad). Dra inte åt skruvstäd klämmor eller du kan skada hex-huvudform för avtappningspluggen, men dra det nog så klämmorna kommer att hålla kontakten stillastående.
4

Använd mätaren bolt diameter att bestämma avtappningspluggen diameter storlek. Var noga med att gå mellan metriska och standard storlekar för att bestämma rätt storlek. Den snävaste passform som gör att mätaren att röra sig fritt upp och ner i schaktet av pluggen kommer att bestämma den korrekta diametern.
5

Använd mätaren gängstigning för att bestämma antalet tråd per tum eller centimeter (beroende på standard eller metrisk limning). Om diametern var metersystemet, använder det metriska mätare gängstigning och om diametern var standard använder normal spårvidd.
6

Applicera diameter och gänga mätningar tonhöjd för att hitta rätt storlek rethreader dö. För nominellt skadade gängor, kommer en rethreader kit rengör gängorna upp fint. För mer allvarligt skadade gängor, använd en kran och dö in i stället för rethreader kit. Medan både utföra samma typ av reparation, kommer kranen och sätter stansas bättre än en rethreader kit.
7

Spray penetrerande smörjmedel på axeln av avtappningspluggen.
8

Placera rethreader eller dö över toppen av pluggen axeln och uppriktning av verktyget så det är flush och rakt på gängorna. Detta kan vara en utmanande uppgift om tråden skador på kontakten är på början gängorna på pluggen.
9

Använd ett spärrskaft och lämplig storlek socket för en rethreader eller använd dynan skiftnyckel för die För att köra verktyget över trådarna i kontakten i ett medsols. Applicera mer sprej som behövs. Dra åt rethreader eller dör ett helt varv och sedan backa upp ett halvt varv så att de skurna spån av trådarna för att skingra från botten av verktyget.
10

Arbeta dig ner hela axeln av avtappningspluggen och ta bort rethreader eller stans i en moturs rörelse.
11

Leta matchande storlek die (rethreader eller stans) och utföra samma procedur till oljetråget hålet. Detta kommer att säkerställa alla skador som har uppstått på gängorna i hålet städas upp och re-cut med de nyligen rengjorda gängor pluggen. Använd ett Ratchet och uttag för rethreader kran eller använd gängtapphållare för styckning kranen.
12

Montera en ny packning avtappningspluggen på avtappningspluggen och sedan lämna tråden den reparerade avtappningspluggen så långt som du kan. Fortsätt att dra åt det med en låda fast nyckel tills det är ordentligt i grytan. Om kontakten stramar tätt, du är allt klart. Om det åter remsor trådarna, än skadan är alltför allvarlig och kontakten ska bytas.
13

tillbaka pluggen (om nödvändigt) med en överdimensionerad självgängande avtappningsplugg. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71818.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.