Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man installerar Bussningar bladfjädern på en Ford Ranger

Installera nya bussningar bladfjäderelementen kommer tysta rida, lätta vibrationerna från vägen och låta våren att arbeta mer effektivt på din Ford Ranger. Bladfjädern bussningar som finns i den främre och bakre ögat av bladfjädern fungerar som en buffert eller stötdämpare så att våren att arbeta och röra sig utan att överföra varje gupp i vägen till ramen och in i hytten på din lastbil. Nya bussningar kan installeras på några timmar, och kan hittas på de flesta bildelar butiker, på nätet delar butiker eller hos Ford-återförsäljare. Saker du behöver
Stålborste
ren trasa
Wrench in
Momentnyckel
Jack
Visa fler instruktioner
1

Rengör bladfjäderelementen ögonen med en liten stålborste för att avlägsna smuts och annat skräp i ögat innan du installerar de nya bussningarna. Torka ur ögat med en ren trasa.
2

Sätt bussningen bladfjädern i den främre och bakre ögon av fjädern. Med hjälp av en lite fett på insidan av ögat kommer att göra dem glida i mycket lättare. Du kan behöva trycka bussningen in med en C-klämma och ett skrotar par av trä på vardera sidan av fjädern för att få bussningen sitter ordentligt.
3

Lyft bakaxeln med en domkraft tills den främre fjäderöglan är centrerad i bladfjädern hängare på ramen. Sätt en monteringsbulten genom hängaren och våren bussningen, sedan installera en mutter på bulten. Dra inte åt muttern ännu.
4

Höj eller sänk axeln tills den bakre fjädern ögat är centrerad i bladfjädern schackel. Installera en montering bult genom bygel och bussningen, sedan installera en mutter på monteringsbulten.
5

Efterdra alla skruvarna med en momentnyckel med tillverkarens specifikationer. Montera hjulet på hjulbultar och fäst däck med muttrarna. Dra åt muttrarna med en rörtång. Upprepa dessa steg på den motsatta sidan av lastbilen.
6

Avlägsna eventuella pallbockar eller annat stöd under lastbilen och sänk den till marken med en domkraft.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71821.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.