Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur att utnyttja ett oljetråg

Tapping ett oljetråg är ett ingrepp som utförs på fordon med integrerade överladdade motorer. Det alternativa förfarandet matar olja till kompressorn från oljetråget istället för dess fristående behållare. Fristående oljetråg på överladdade motorer kräver mer underhåll och måste bytas oftare och i tillägg till motorolja. Tapping oljetråget förbi behållaren och ger smörjning till kompressorn, hålla den temperaturen mer reglerat. Dessutom behöver du inte längre att serva fristående behållare eftersom, när oljan byts för motorn, är det också förändrats för kompressor. Saker du behöver
Fordon lyft Måttband
vit krita
Stor skarp körnare
Hammer
Kompressor slang olja rinna in med T-koppling
Tap och dör in
Lagerfett
dräneringskärlet
Hand skiftnyckel uppsättning
Lämplig motorolja för fordonet
Visa fler instruktioner
1

höja fordonet hela vägen upp på fordonet hissen.
2

Använd måttband för att mäta 1 3/4 inches ner från oljetråget läppen och 1/2 tum inuti pannan bort från den första oljetråget bult på utanför hörnet. Markera mätning med en vit krita.
3

Placera en stor vass körnare på märket och sedan slå stansen kraftigt med en hammare för att skapa ett hål. Den skarpare stansen, desto mer exakt hålet kommer att göra på sidan av oljetråget.
4

Mät gängstigning och diametern på kompressor olja avloppsslangen med mätarna levereras i kranen och pressbackar. Hitta lämplig storlek kranen som matchar slangen olja drain.
5

Sätt kranen i kranen skiftnyckel och dra åt skiftnyckel för att stödja kranen. Placera lagerfett i spåren av kranen. Detta kommer att hjälpa fånga metallspån skurna från de trådar som skapats på sidan av pannan som den dras åt i stekpannan.
6

Gänga kranen i hålet stansas i sidan av oljetråget. Vrid kranen ett helt varv och sedan backa upp ett halvt varv tills trådarna bildas. Thread kranen tills den bottnar på sina egna gängor och sedan ta bort det.
7

Placera ett uppsamlingskärl under oljetråget och ta bort avtappningspluggen med en hand skiftnyckel. Detta kommer att spola ut eventuella förorenande ämnen metallspån som kan ha kommit in i pannan. Byt tändstift efter att oljan har runnit ur pannan.
8

Placera packningen på den gängade flänsen av kompressor olja dräneringsslang (medföljer kitet).
9 < p> Infoga den gängade delen av kompressor olja avloppsslangen i gängade hål i oljetråget och dra åt tätt med en hand skiftnyckel.
10

Fäst den öppna änden av kompressor olja avloppsslangen till T-koppling och den andra sidan av T-kopplingen till oljan skicka slangen.
11

Sänk bilen och tillsätt rätt mängd och vikt av olja som anges av fordonets vätska specifikationer.
Addera ditt .from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71823.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.