Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hemlagad Penetrerande olja

Den allmänna termen "penetrerande olja" beskriver en användning snarare än en specifik substans. Även om du kan hitta kommersiella "penetrerande oljor," någon vätska med låg viskositet kan hjälpa till att ta bort mekaniska delar som sitter fast på plats av rost eller annat sätt. Ett par av de alternativ som är billigare (och möjligen effektivare) än den kommersiella versionen. Använder

Penetrerande olja kan bidra till att undanröja fästelement (inklusive brickor och muttrar) som fastnar på grund av rost eller beslagta. Du kan också använda olja som ett rengöringsmedel eller en korrosion propp. Använder utanför mekaniker butiken innefatta att ta bort tuggummi och dekaler självhäftande. Oljan kan också stoppa friktion på stränginstrument samt. Penetrerande olja kan också lösa upp isen genom att krypa under för att tränga undan fukt. Namnet syftar på det faktum att oljan kan tränga små sprickor och springor.
Bivax

Ibland kan du använda bivax som ett penetrerande medel. Det är viktigt att få verkliga bivax och inte någon annan typ av vax för detta ändamål. Du kan värma upp fästanordningen med en ficklampa och sedan använda en bit av torkat vax. Vaxet arbetar sig upp i det område som behöver smörjas för att frigöra fast fästanordningen. En fördel med denna metod är att vaxet är giftfritt och miljövänligt.
Aceton och ATF

Det vanligaste sättet att göra hemgjord penetrerande olja är att kombinera två kemikalier-aceton och automatisk övergång Fluid (ATF)-för att bilda ett ämne som härmar kommersiell olja. Av säkerhetsskäl bör du bära skyddsglasögon och handskar nitril när du blandar de brandfarliga och giftiga kemikalier. Du blandar de två ingredienserna tillsammans i en 50/50 förhållande. Du kan hitta aceton och ATF på någon auto reparation butik. Enligt Machinist verkstad magazine, fungerar denna blandning bättre än bäst penetrerande olja tillgängliga kommersiellt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71831.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.