Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man installerar en Suzuki Grand Vitara Generator

Generatorn eller generator i din Suzuki Grand Vitara är ansvarig för att leverera ström till både elsystem och tändsystem, samt laddar batteriet samtidigt. Om generatorn misslyckas, kommer bilen att fortsätta att köra, med ström från batteriet för att driva tändningen och elsystem, men bara tills batteriet är dött. Byte av generator med en ny eller rekonditionerad enhet är den enda lösningen om din generator har börjat misslyckas. Om du låter det gå, kommer du att hamna strandsatta på sidan av vägen. Saker du behöver
Flat skruvmejsel
Metric skiftnyckel uppsättning
Metric Hylsnyckelsats
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Placera generatorn så att stubben för batterikabeln på baksidan av generatorn är rakt upp. Skjut generatorn i motorrummet och linje generatorn upp med fästen på motorn.
2

Montera den nedre fästskruven från gamla generatorn i det nedre fästet och hålet i den nya generatorn. Installera den övre monteringsbulten genom den övre monteringskonsolen och in i generatorn. Dra åt båda bultarna till 16,5 foot-pounds med en momentnyckel.
3

Installera enda kabel med ringen kontakt på baksidan av generatorn. Skjut det på den vertikala tappen på baksidan av generatorn och dra åt muttern och brickan på bulten med en skiftnyckel. Dra åt muttern till 6 foot-pounds med din momentnyckel.
4

Anslut ledningsnätet kontakten på baksidan av generatorn. Det kommer att klicka när den är låst och hela vägen in i generatorn.
5

Släpp spänningen på remspännaren genom att flytta spännaren medurs med en hylsa och spärrskaft. Montera remmen på generatorn remskiva och långsamt släppa spännaren.
6

Installera utsläpp genom avdunstning kapseln i fästet precis ovanför generatorn och placera luftslangen renare intag på spjällhuset och luft box . Dra åt slangklämmorna på båda ändarna av slangen med en flat skruvmejsel.
7

Anslut den negativa batterikabeln till batteriet uttaget och dra åt med en skiftnyckel. Starta motorn och kontrollera att bältet är på riktigt, är generatorn vänder och det finns inga varningslampor på i bilen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71836.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.