Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man byter luckan på en 1995 Ford Explorer

Om den bakre luckan på din Ford Explorer är skadad eller i behov av utbyte, kan du få ett nytt från återförsäljaren eller en body shop, eller hitta en begagnad lucka vid en bärgning gård. Ändra luckan är ett bra hem projekt som du kan åstadkomma i ett par timmar i din uppfart eller garage med grundläggande handverktyg. Den 1995-modellen har lucka är mycket enkelt att ändra. Det finns inga sladdar från kroppen till luckan, så du behöver inte ha att göra med några elektriska anslutningar. Saker du behöver
Flat Socket skruvmejsel
ställa
Visa fler instruktioner
1

Öppna den bakre luckan på din Explorer och stödja den med något så att den gör inte faller när du tar bort gasfjädrar. En gammal kvast handtag eller bit 2 x 4 virke fungerar bra för detta.
2

Ta fjäderklämmorna på gasfjädrar med en liten, platt skruvmejsel genom att bända dem ur bollen uttaget på änden av stagen. Det finns fyra fjädrar som måste tas bort.
3

Dra gasfjädrar från bollen uttag genom att dra dem rakt ut. Du måste dra av båda ändarna av stagen och sedan ställa dem åt sidan. Stäng inte av fjäderben kroppen när du tar bort den eller leden kommer att binda och inte lossnar bollen stud.
4

Leta monteringsnitarna på gångjärnen och ta bort muttrarna med en socket och ratchet . Du kommer att behöva dra försiktigt headliner tillbaka tillräckligt för att komma åt muttrarna.
5

försiktigt bort luckan som en enhet. Placera den nya luckan på plats och rikta in fästskruvar med gångjärnen. Skjut bultarna genom gångjärnen och installera fästmuttrarna. Dra åt muttrarna med en hylsa och spärrskaft.
6

Placera en gasfjäder på kulleden på kroppen och lucka. Montera fjädern clips genom att skjuta dem tills de snäpper över bollen. Slutför denna installation för båda stagen sedan bort det stöd som du använde för att hålla luckan upp.
7

Stäng luckan och kontrollera justeringen. Det bör spärren säkert och ligga i linje med kroppens linjer på trucken. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71882.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.