Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur ändrar jag tändstift i en 2005 Nissan Maxima?

Nissan Maxima är en lyxig sedan med en massa hästkrafter. Fordonet är byggt på en lätt kropp ram, vilket möjliggör hög vridmoment i kombination med en V6 3,5 liters motor. Korrekt underhåll på din Nissan Maxima är nödvändig för att fordonet hålls på en optimal prestandanivå. Som med alla fordon, pluggar gnistan på en Maxima bör bytas med jämna mellanrum, varje par år eller så, för att se till att motorn reagerar effektivt. Byta tändstift på en 2005 Nissan Maxima är precis som att byta tändstift på många andra märken och modeller av fordon, och kan göras med lite svårigheter. Saker du behöver
Skruvmejsel
tändstiftsnyckel
Visa fler instruktioner
1

Ta bort locket motorblocket. Detta är ett plasthölje som kan avlägsnas genom att skruva fyra bultar placerade på toppen av locket. Koppla bort batteriet också.
2

Leta ledningar fördelarlocket som ansluter till tändstiften. Tändstiften sitter i infällda cylindrarna på motorblocket, anslutna till de sex trådarna. Trådarna skjuter ut från motorblocket.
3

Twist och ta bort alla kablar som är anslutna till tändstiften. Tvinna motsols sedan dra dem ur cylindrarna.
4

Använd en gnista skiftnyckel plugg bort för att ta bort tändstiften. Sätt i hex-format verktyg i cylindern sedan vrida moturs för att lossa och ta bort tändstiften. Sätt i de nya tändstift i cylindern
5

genom att placera dem på slutet av tändstiftsnyckel sedan infoga dem. Vrid medurs för att dra åt tändstiften på plats. Dra inte åt pluggarna.
6

Byt trådarna fördelarlocket på tändstiften genom att trycka dem på och vrida medurs. Ersätt motorblocket täcker anslut batteriet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71886.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.