Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man byter värmefläkt Motor på en 1994 Ford Ranger

Byta värmefläkt motorn i din Ford Ranger kan förbättra effektiviteten i värme-och kylsystem i din lastbil. Fläktmotorn bosatt i luftkanalen på motorrummet sidan av brandväggen och är ansvarig för att driva luft genom värmaren kärna eller A /C förångare kärnan att tillhandahålla uppvärmd eller kyld luft i hytten på din lastbil. Fläktmotorn är tillgänglig från återförsäljaren eller en bildelar butik som nya utbytesenheter eller från vissa rädda varv som en begagnad del. Saker du behöver
Wrench set
Hylsnyckelsats
Visa fler instruktioner
1

Koppla bort den negativa batterikabeln från batteriet med en skiftnyckel. Ställ in kabeln åt sidan för nu och isolera den från batteriet medan du arbetar.
2

Leta fläktmotorn på passagerarsidan brandvägg nära fender och inre hjulhuset på lastbilen. Fläktmotorn är en rund, cylindrisk motor stickning av brandväggen med ett kabelnät-anslutning på baksidan. Addera 3

Koppla ur kabelstammen på baksidan av motorn genom att klämma fliken på kontakten och dra den rakt ut. Dra inte i kablarna när du tar bort kontakten. Skador på kablarna kan uppstå från att dra i dem.
4

Leta upp och ta bort de tre bultar från monteringsflänsen på motorn med hjälp av en hylsa och spärrskaft. Dra fläktmotorn ur huset med inte skada buren fläkten på motorn.
5

Installera den nya fläktmotorn i luftkanalen eller fläkthuset och installera de tre bultar. Dra åt bultarna med en hylsa och spärrskaft. Tänk på att det bultar tråden i metallklämmor och drar åt bultarna kommer att bryta klippen.
6

Anslut ledningsnätet kontakten till fläktmotorn, vilket gör att det låses på plats. Anslut den negativa batterikabeln på negativa polen på batteriet och dra åt bulten med en skiftnyckel.
7

Testa fläktmotorn genom att vrida tändningsnyckeln till läget ON och slå på fläktmotorn slå på instrumentbrädan.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71891.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.