Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

O-ring design Riktlinjer

O-ringen är en packning - en tätning som fyller utrymmet mellan två ytor som passar in i varandra. Det håller de två delarna som är hopmonterade från att röra sig genom sträckning och komprimera för att fylla spåret och hålla en tät försegling. Som sådan bör den passa väl i spåret och måste utformas för att rymma hur mycket den behöver för att sträcka ut och komprimera. Utforma en O-ring helt enkelt handlar om att ha en innerdiameter och ytterdiameter som matchar spåret det är tänkt att gå i. Utforma Innerdiameter

Storleken på o-ringens innerdiameter bör utformas att redovisa det stretching för att passa spårdiametern --- diametern av körteln innerdiameter av O-ringen ligger an mot. Genomföringen är kammaren att de två delarna är anslutna tillsammans gå med. Detta område har ett cirkulärt spår att o-ringen passar för att fungera som tätning mellan de två delarna.

Innerdiametern ska sträcka mellan 1 procent till 5 procent, med 2 procent som den föredragna mängden. Innerdiametern storlek bör beräknas genom att multiplicera det spårdiametern med skillnaden mellan ett minus stretch mängd (1-5 procent). Till exempel: ID = Groove diameter (1 - stretch värde). Om kommer med 2 procent, då ekvationen går till ID = Gd x 0,98.

Genom att redogöra för sträckan, du se till att O-ringen inte kommer att falla ut eller vrida ut under monteringen.


Designa tvärsnittet /Ytterdiameter

Att räkna ut tvärsnittet diameter på o-ringen, måste du ta hänsyn till kompressionen ringen kommer att ta en gång i körteln , kläms av spårdiametern och håldiametern. Den urborrningens diameter är den inre diametern av borrningen som ligger an mot den yttre diametern hos O-ringen.

För o-ringen för att komprimera i körteln (och stanna kvar), måste dess tvärsnitt diametern vara större än djupet hos spåret. Det mest grundläggande sättet att beräkna tvärsnitt diameter är håldiameter minus spårdjup, dividerat med två.
Göra O-Ring

När du har innerdiameter och ytterdiameter på o-ringen räknat ut, har du din grundläggande design. Du väljer antingen från en tillverkares färdiga sortiment av standardstorlekar eller ha din pjäs skräddarsydd.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71892.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.