Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur du ändrar strålkastare lökar i en 2005 Nissan Maxima 3.5 SE

De vanliga strålkastare lökar på en 2005 Nissan Maxima är halogen infraröda kapslar. Den del Antalet lökarna är densamma för de separata helljuset och halvljuset enheter. Varje strålkastare montering innehåller två strålkastare lökar. De låga balkar är placerade på den yttre kanten av aggregatet, medan de höga balkar är placerade på den inre kanten. Byte av glödlampor kräver samma procedur för Nissan Maximas tillverkade mellan 1999 och 2006. Saker du behöver
Två bilar ramper
Skyddsglasögon
10 mm hylsnyckel
platt skruvmejsel
stjärnskruvmejsel
ren trasa
9012 ersätter glödlampan (er)
Visa fler instruktioner
1

Drive Maxima upp på bil ramper långsamt tills framdäcken bosätta sig i brunnarna av ramperna. Placera fordonet i växeln eller park, dra åt handbromsen, se ljuset är avstängt i och ur bilen.
2

Sätt på skyddsglasögon och krypa under en framsida av fordonet. Leta reda på och ta bort de två undre stötfångaren fästskruvar med stjärnskruvmejsel. Det finns två skruvar per sida av fordonet. Ta bort skruvarna från en sida i taget.
3

Använd platt skruvmejsel för att bända de fem låssprintarna från stötfångare till stänkskyddet montering. Dessa stift kör ned bredden av den undre stötfångaren. Bänd centrum stiftet uppåt om 1/4-tums och dra stiftaggregatet för hand.
4

Använd stjärnskruvmejsel för att ta bort de två skruvarna som sitter upp inuti stötfångaren precis nedanför strålkastarna på sidan av stänkskärmen. Dessa skruvar behålla stötfångaren till sidan fender. Ta bort skruvarna från båda sidor.
5

Ta bort de två skruvarna på framsidan av hjulhuset (ned nära botten) som håller ratten väl till stötfångaren. Vrida ratten kan hjälpa dig att få stjärnskruvmejsel på skruvarna, men var försiktig eftersom bilen är uppe på ramper. En knubbig stjärnskruvmejsel fungerar också. Ta bort skruvarna från båda sidor.
6

Öppna huven och ta bort bultarna och låssprintarna längs bredden av stötfångaren och grillen montering med Phillips och platt skruvmejslar huvud som krävs.

7

Dra försiktigt ut stötfångaren och grillen montering framåt, bort från framsidan av Maxima. Klämmorna ger motstånd, så dra en sida i taget. Var noga med att inte bromsa klämmorna. Ta din tid och vara mild men något kraftfullt. Var medveten om att de varselljus kabelhärvor fortfarande kommer att knytas till stötfångaren och grillen montering gång bortkopplad från framsidan av Maxima. Efter varje sida släpps, kopplar kablaget till varselljus så att du inte skadar kablar eller lampor.
8

Ställ stötfångaren åt sidan på en säker plats där den inte repas.
9

Ta bort de två övre och två nedre fästbultar i pannlampan med en 10-mm hylsnyckel.
10

Dra aggregatet framåt för att komma till strålkastare lökar .
11

Vrid glödlampan motsols för att ta bort den från strålkastare församling.
12

Koppla bort kablaget från glödlampan uttaget. Lyft låsklämmorna av kabelnätet anslutning uppåt och sedan dra ut kontakten ur lamphållaren.
13

Vrid låsringen som håller glödlampan moturs 1/4 varv för att ta bort den från pannlampan.

14

Använd en ren trasa för att hantera den nya glödlampan. Din hud kommer att skada lampan om den kommer i kontakt med det.
15

Sätt in glödlampan i låsringen och installera i pannlampan. Anslut kabelstammen igen och testa ljus för operationen innan återmontering de återstående komponenterna.
16

omvänd ordning för att installera resterande strålkastare och stötfångare församlingar.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71899.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.