Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man installerar en fläktmotor i en 1997 Pontiac Grand Prix

Den fläktmotor motstånd i en 1997 Pontiac Grand Prix vänder korgen-hjulet på efterfrågan. Hastigheten på korg-hjulet styrs av inställningen du placerar fläkten på med kontroll fläkthastigheten på instrumentbrädan. Fläktmotorn ger luft blåses in i passagerarutrymmet hytten för uppvärmning och luftkonditionering enheter, beroende på de önskade inställningarna. Om fläktmotorn motstånd misslyckas, kommer det inte finnas någon luft för uppvärmning eller kylsystem. Saker du behöver
Metric hand
skiftnyckel set Spårskruvmejsel
1/4-tums enhet ratchet och Hylsnyckelsats med 3-tums förlängning
Byte fläktmotor med korg-hjul fräsar
Wire /pressningar (tillval) katalog Butt kontakter (tillval)
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven och koppla bort batteriets minuspol från batteriet med hjälp av en liten hand skiftnyckel .
2

Öppna dörren på passagerarsidan bred och ta bort kåpa (kick-platta) under handskfacket. Använd en skruvmejsel för att ta bort klippet trotjänare i kåpa och dra kablaget från innerbelysningen att ta bort panelen helt. Addera 3

Dra ut kablaget till fläktmotorn genom trycka pluggen låset inåt och sedan dra av den motsatta insticksanslutningen.
4

Ta bort de tre skruvarna som håller fläktmotorn på plats med hjälp av en 1/4-tums enhet ratchet, förlängning och lämplig hylsa . Ta bort motorn.
5

Jämför den gamla motorn till den nya motorn för korg-hjulstorlek, fläns form och stickkontakt. Några eftermarknaden värmefläktar för Grand Prix kan matcha identiskt förutom insticksanslutningen. Om fläns eller korg-wheel längd inte stämmer, måste du returnera fläktmotorn till delar butik för att hitta en som gör (ta den gamla motorn med dig). För kabelstammen insticksanslutningen, kan du helt enkelt klippa bort både motorn och pluggar seldon och ReWire genom strippning av trådar med avbitare, sätter samma färgade trådar in i rumpan kontakterna och sedan pressa rumpan kontakter för att fästa ledarna.

6

Sätt motorn i huset och sätt tillbaka de tre skruvarna. Anslut kabelstammen igen (eller ReWire som visas i steg 5).
7

Sätt tillbaka batteriets minuspol med den lilla handen skiftnyckel. Testa fläktmotorn för drift genom att vrida på Grand Prix till tillbehöret maktposition (tändningsnyckeln placeras två klick framåt i tändningslåset) och vrida på fläkten med hjälp av reglagen på instrumentbrädan fläkt.
8

Byt kåpa och hållare.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71916.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.