Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man byter generatorn för 1999 Lumina

Om generatorn på 1999 Chevy Lumina inte att hålla batteriet laddat eller har börjat göra ljud när bilen är igång, är det dags att testa och byta ut den. Metalliska skrapande eller gnisslande ljud som kommer från generatorn indikerar en dålig lagerenhet i fodralet. Ett genomgående låg batterinivå kan indikera generatorn eller spänningsregulatorn sviktar. I båda fallen, är utbyte av generatorn det bästa alternativet. Replacement generatorer finns på de flesta Biltema och om du tar i din gamla, kommer de ofta bänk testa det gratis. Saker du behöver
Wrench set
Ratchet set
Visa fler instruktioner
1

bort den negativa batterikabeln från batteriet. Lossa skruven och lyft kabeln från batteripolen. Isolera kabeln från batteriet medan du arbetar.
2

Lokalisera Serpentine remspännaren på framsidan av motorn. Använd en hylsa och spärrskaft för att vrida spännaren moturs för att lossa den sedan bort remmen från generatorn remskiva.
3

Lokalisera anslutningarna kabelstammen på baksidan av generatorn. Det finns två, en plug-in-kontakt och en stud med en låsmutter. Tryck in låsspärren på stickkontakten och dra ut den ur generatorn.
4

Ta bort muttern på "B" terminal, stiftet på baksidan av generatorn, med en skiftnyckel . Skjut den röda tråden med ringkopplingskretsen bort bulten och lägg det åt sidan.
5

Ta bort de främre och bakre bultar från generatorn med en hylsa och spärrskaft. Tre skruvar håller generatorn i bilen. Lyft generatorn ur motorrummet.
6

Placera den nya generatorn på fästen och montera de tre bultar. Dra åt bultarna med en hylsa och spärrskaft.
7

Tryck in kontakten i kontaktstycket från ledningsnätet i terminalen på generatorn tills låsfliken ingriper. Skjut röda ledningen med ringen kontaktdonen på "B"-anslutningen på baksidan av generatorn följt av den kvarhållande muttern. Dra åt muttern med en skiftnyckel eller hylsa och spärrskaft.
8

Rotera serpentin remspännaren moturs med en hylsa och spärrskaft för att lossa den. Skjut Serpentine belt på generatorns remskiva, vrid spännaren medurs, applicera spänning på remmen.
9

tillbaka negativa batterikabeln på negativa batteripolen. Dra åt bulten med en skiftnyckel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71917.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.