Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur du ändrar Oxygen Sensor i en 2002 Mazda 626

Lambdasonderna i din 2002 Mazda 626 tjäna en viktig funktion i motorns styrsystem i bilen. Läsa syrehalten i avgaserna, O2 sensorer omvandlar informationen till spänningen och skicka den till bilens dator. Datorn justerar luft /bränsleblandningen bränsleinsprutarna baserat på denna information. Om O2-sensor misslyckas, kommer datorn vet inte avläsningarna är felaktiga, och motorn kommer att köras antingen för fett eller magert. Hårda starter, ojämn tomgång och motorstopp är alla symptom på en dålig O2-sensor. Saker du behöver
Jack
Jack står
O2 sensor uttag
Ratchet
Visa fler instruktioner
1

Placera en domkraft under framsidan av din Mazda och höja fronten från marken. Placera en uppsättning pallbockar under ramen för att stödja fordonet bort då domkraften.
2

Leta O2 sensorer i avgassystemet. Det finns två sensorer, en i huvudet röret strax nedanför grenröret och en i avgasröret strax bakom katalysatorn. Addera 3

Leta reda på kontakten ledningsnätet från bilen till O2-sensor. Lossa låsspärren på kontakten och separera de två halvorna.
4

Ta O2 sensorn från avgaserna med en O2-sensor socket och en spärrfunktion. Vrid sensorn moturs tills gängorna helt frigöras från avgasröret sedan bort och kassera sensorn.
5

Installera den nya sensorn i avgasröret och dra åt genom att vrida det medurs med Ratchet och O2 sensor uttaget. Använd inte någon gänglåsning eller anti-beslag på gängorna på sensorn. Varje förening som blir på sensorn kommer att få den att skicka falska avläsningar till datorn.
6

Anslut kontakten ledningsnätet från den nya sensorn i kontakten på bilen. Tryck in den tills låsfliken ingriper, håller de båda halvorna säkert ihop.
7

Upprepa hela processen för att ändra den andra sensorn om det behövs. Placera en domkraft under bilen och lyfta bort det från domkraften. Avlägsna domkraften från under bilen.
8

Sänk bilen till marken och ta bort domkraften. Starta bilen och kontrollera att den körs som avsett.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71928.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.