Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man byter generatorn på en 1996 Chevy S10 Pickup

generatorn på din 1996 Chevy S10 är ansvarig för att ladda batteriet i din bil samt att ge ström till tändsystemet och andra elektriska system i lastbilen. Om generatorn misslyckas kommer lastbilar tändningen har inget annat val än att dra ström från batteriet för att driva tändningen, tömmer batteriet tills det är dött. Ta bort generatorn från trucken kan du ha generatorn bänken testade och byt ut den om det behövs. Saker du behöver
Wrench in
Hylsnyckelsats
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Koppla bort den negativa batterikabeln från batteriet med en skiftnyckel . Isolera kabeln från batteriet medan du arbetar.
2

Ta bort drivremmen från generatorn. Med hjälp av en hylsa och spärrskaft, vrid remspännaren moturs för att lossa bältet och skjut bort hjulet.
3

hitta kontakterna kabelstammen på baksidan av generatorn. Det finns två kontakter, är en en plugg och den andra är en pinnbult och mutter. Ta bort pluggen genom att trycka lås-fliken på kontakten och sedan dra kontakten rakt ut av generatorn. Ta bort låsmuttern på andra anslutningar med en skiftnyckel gled sedan den stora kabeln från stuteriet.
4

Ta bort de tre bultar från generatorn med en hylsa och spärrskaft. Det finns två på framsidan och en på baksidan av enheten. Lyft generatorn ur motorrummet.
5

Installera den nya generatorn på fästet och sätt de tre bultar. Dra åt de främre bultarna till 18 mul-pounds och den bakre till 37 foot-pounds med en momentnyckel.
6

Anslut den stora kabeln till "B" terminal eller tapp på baksidan av generator följt av låsmuttern. Dra åt muttern med en skiftnyckel. Sätt i kontakten i kontakten i uttaget på generatorn, skjuta in den tills låsfliken snäpper i.
7

Vrid remspännaren moturs med hylsa och spärrskaft. Skjut på remmen på generatorn remskiva och långsamt släppa spännaren. Var noga med att rada upp remmen på remskivan eller skada uppstår på bandet.
8

Anslut den negativa batterikabeln till batteriets minuspol och dra åt bulten med en skiftnyckel. Provkör motorn för att kontrollera reparationen var framgångsrik.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71929.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.