Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Skillnader mellan en Lyftpump & en bränslepump

Moderna bränslepumpar tillåter bilar att fungera vid högre hastigheter och förbättra bränsleekonomin i samarbete med ett insprutningssystem. Matningspumparna lägga till att systemet genom att hjälpa höja bränslet i motorblocket genom att skapa sug och hantera luftflödet. Dessa två skilda system utför kompletterande funktioner i bränslehanteringssystemet av en bil, vilket är viktigt i nyare högpresterande fordon. Lyft pumpfunktionerna

funktioner hävertpumpen att höja nivån på bränslet eller annan vätska upp genom ett givet system. I bilar fungerar bränslet matningspump för att bygga tryck eller sug i bensintanken och därigenom uppmuntra bränslenivån att stiga till insprutningssystem och vidare till motorblocket. Matningspumparna har flera applikationer utöver bilar och används också i avloppssystem att pumpa ut avfall från en fullständig sump pump.
Bränslepump Funktioner

En bränslepump är en mestadels väsentligt (äldre bilens använda ett allvar för att tvinga bränsle i motorn) komponenten i en bil bränslesystem. Tidiga versioner av bränslepumpen används mekaniska element för att flytta bränsle från bränsletanken till förgasaren och sedan vidare till motorn, som fungerade främst som ett lågtryckssystem. Moderna bränsleinsprutningssystem förändrat allt detta genom att elektroniskt skapa övertryck inifrån bränsletanken för att tvinga bränsle genom systemet och in i motorblocket.
Skillnader

matningspumparna endast bistå i anskaffandet av bränsle nivåer i ett givet fordon, inte trycka de inte bränsle genom systemet. Moderna bränsleinsprutningssystem har matningspumparna installeras med dem också, men kommer att fungera utan en så länge bränsleledningar förblir lufttät, och bränsleinsprutarna drift.

Ett fordon inte kommer att fungera med en icke-fungerande bränslepump, speciellt en elektrisk en. Utan en fungerande bränslepump att driva oanvända bränslet till spridarna, kommer en bil helt enkelt inte starta. Ersättningskostnader för elektriska bränslepumpar kan vara dubbelt så matningspumparna, vilket hänförs till det mer sofistikerade konstruktionen av bränslepumpen och det faktum att ett fordon inte kan köras utan en.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71954.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.