Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man byter strålkastare lökar på en 2000 Nissan Maxima

Den 2000 Nissan Maxima använder en halvljus-och helljus integrerat halogenlampa insats. Glödlampan är placerad inuti strålkastare församling bakifrån. Även om inte alltför svårt att göra, måste man vara försiktig när du hanterar ersättningslampa. Oljor och smuts på human hud kvar på glaset partiet av strålkastaren kan orsaka tidigt misslyckande. De halogen strålkastare lökar använder en intern gas för att driva de interna filament. Denna gas blir mycket varm och en svag punkt på glaset lampan kan göra att den spricker eller bränna ut snabbt. Saker du behöver
engångshandskar
Teleskopspegel
9003 byte strålkastare lökar
Visa fler instruktioner
1

Säkerställ tangenterna är inte i tändningslåset och strålkastare strömbrytaren är i avstängt läge. Släpp huvfäste.
2

Öppna huven och närma sig pannlampan med den trasiga glödlampan.
3

Leta anslutningen kablaget bifogas strålkastare blad (dolt från kontakten på kablaget). Kläm frigöringsflikarna på båda sidor om pluggen att släppa den och sedan dra den rakt bakåt från glödlampan bladen.
4

Dra tätningen gummi väder utanför hand som täcker trådklämman håller strålkastaren glödlampa i aggregatet.
5

Inspektera tråd hållaren innan du försöker ta bort den. Att försöka ta bort det från den felaktiga sidan kan orsaka att den faller utanför dess skruv gångjärn. Lokalisera den sida av viran motsatt gångjärnet skruven. En teleskopisk spegel kan hjälpa dig, men det är inget krav.
6

Tryck änden av tråden hållaren inåt och sedan bort från skåran i spärr. Sväng klippet på gångjärnet och sedan nå in för att ta bort glödlampan, notera positionen inuti strålkastare församling att korrekt installera den nya glödlampan.
7

Placera ett par engångshandskar på händerna för att undvik att röra partiet glaskulan av ersättare strålkastare.
8

Sätt in glödlampan i strålkastaren församlingen på samma sätt den gamla lampan installerades och håll den med ett finger tills du kan svänga trådklämman i Placera och anslut klämman till spärr. Detta kommer att kräva att trycka inåt på klippet och något manipulera den på spärren.
9

Byt tätningslisten och se till att den sitter på strålkastare församling och omfattar strålkastare och montering för att skydda dem från fukt eller andra föroreningar.
10

Anslut kablaget genom att rikta in de tre-kontaktens stift till bladen på lampan och tryck in den i. frigöringsflikarna automatiskt låser pluggen på plats. Testa strålkastare för att se till att den fungerar ordentligt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71956.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.