Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man tar bort en 1999 Toyota Corolla Headlight Bulb

glödlampan i 1999 Toyota Corolla är en dual-glödlampa som levererar både integrerad halvljuset och helljuset enheter. Den goda nyheten är, du måste bara ta bort en strålkastarlampan per sida när det blir dags att byta ut en. Den dåliga nyheten är, du måste byta ut den om den halvljuset eller helljuset glödtråden äventyras. Den dubbla glödlampa kostar mer än en glödlampa med bara en hög-eller låg-beam filament. Saker du behöver
Små Teleskopspegel
engångshandskar
9003 ersättningslampa
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven till 1999 Toyota Corolla och närma sig pannlampan som du tänker ta bort glödlampan.
2

bort det övre röret luftintaget på förarsidan (om du tar bort förarsidan bulb). Röret är ca 6 inches lång, du kan helt enkelt koppla bort den från röret monteringen genom att vrida och dra den med händerna för att få tillgång till baksidan av strålkastare montering. För passagerarsidan, inga komponenter måste tas bort för att komma åt baksidan av strålkastare församling.
3

Nå bakom strålkastare montering och lossa trestiftskontakten kabelstam bifogas uttaget av glödlampan.
4

Dra den svarta tätningslisten off (för hand) som täcker glödlampan på baksidan av strålkastare församling.
5

Använd den teleskopiska spegeln för att se baksidan av strålkastare montering. Inspektera stoppbygeln innan du försöker att frigöra den. Det finns två sidor till klippet på båda kanterna av glödlampan. Man har en skruv gångjärn och den andra har en spärr.
6

Tryck klämman inåt på spärr sidan. När stoppbygeln spärren trycks, flyttar bort klämman från spärren för att frigöra det, med hjälp av spegeln för att följa dina framsteg.
7

Sätt ett par engångshandskar på om du avser att återanvända glödlampan så att du undviker kontakt glaset med huden. Oljor och andra föroreningar på huden kan orsaka att lampan att brinna ut i förtid. Applicera samma respekt för ersättningslampa om du avser att ersätta den gamla glödlampan mot en ny.
8

Sväng bort klämman från glödlampan på skruven gångjärnet och ta bort glödlampan .
9

Byt glödlampan genom att vända avlägsnandet. Spegeln kommer att hjälpa din relatching av klämman när det är dags.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71966.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.