Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man byter dragstängerna på en 2002 Buick Regal

I 2002 års modell Buick Regal var utrustad med en servostyrning redskap som aktiverar rack-and-pinion styrsystem. Trycksatt hydraulvätska levereras av power-steering pump till styrväxeln. Ratt rörelse förstärks och överförs till dragstängerna, som styr inriktningen av framhjulen. Slitna tie-länkhuvuden kan orsaka styrningen kastet, eller slack i styrningen, och leda till minskad kontroll över bilen. Missanpassade dragstänger kommer att orsaka accelererad däckslitage och kan också leda till minskad kontroll över bilen. Saker du behöver
Jack
Jack står
Wrench in
Tänger
Tape
Ny tie-länkhuvuden
Hylsnyckelsats
3/8-tums momentnyckel
1/2-tums momentnyckel
ny saxpinne
Visa fler instruktioner
1

i parkeringsbromsen på bilen. Bryt muttrarna på framhjulen lösa. Höj den främre änden med en domkraft och stöd bilen med en uppsättning pallbockar. Blockera bakhjulen för ökad säkerhet under förfarandet. Slutför bort muttrarna och ta bort hjulet från navet.
2

Räta ut sprinten, ta sedan bort den från kronmuttern. Skruva loss kronmuttern med en skiftnyckel. Markera positionen för tie-rod end på den gängade delen av tie-rod med en bit tejp för att underlätta korrekt inriktning under monteringen. Addera 3

Drive tie-rod end -avdragare verktyg mellan tie-rod end och styrspindeln tills de separerar. Skruva tie-rod end utanför dragstång.
4

Skruva den nya tie-rod änden på dragstången tills den når bandet märket för position där det tidigare tie-rod end.

5

Installera kronmuttern, vridmoment det till 22 pounds /fötter med en 3/8-tums momentnyckel, slå sedan ytterligare 120 grader. Installera en ny saxpinne, sedan böja ändarna med en tång för att hålla den på plats. Dra åt tie-rod end s låsmuttern med en skiftnyckel.
6

tillbaka hjulet och dra åt muttrarna för hand. Sänk fordonet med domkraft. Dra åt muttrarna till 100 pounds /fötter med en 1/2-tums momentnyckel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71967.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.