Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man tar bort bensintanken på en 2005 Chevy Suburban

bensintanken på en 2005 Chevrolet Suburban är gjord av plast, vilket är både bra och dåligt. På den goda sidan, kan du inte buckla dessa tankar som du kan en traditionell metal tank, vilket skulle minska kapaciteten. På den skadade sidan, om du slår tanken på ett farthinder eller kantsten, det finns en chans att tanken bara kommer brista i stället, punktera plasten. Korrigeringen tar ut den gamla tanken och ersätta den med en ny - men först måste du ta bort det gamla. Saker du behöver
Bränsletrycksmätare
Jack
Jack står
Maskeringstejp
Marker
1/4-tums Ratchet
Torx-huvud hylssats
Assistant
3/8-tums ratchet, förlängning och Hylsnyckelsats
Visa fler instruktioner
1

Kör Suburban så länge som möjligt för att försöka tömma så mycket bensin ur tank som du kan. Om tanken har ett hål i den, då du troligtvis har förlorat merparten av bensinen ur systemet redan. Öppna gas luckan och ta ut gas cap. Sedan pop huven och lokalisera schraderventilen på bränsleskenan överst på motorn. Anslut en bränsletrycksmätaren till ventilen, släpp sedan trycket i bränslesystemet.
2

Öppna gasen luckan och ta bort skruvarna som håller halsen gasen filler till kroppen med hjälp av en 1/4- tums Ratchet och Torx-huvud-uttaget. Höj SUV i luften med hjälp av domkraft och fäst den på pallbockar. Dubbelkolla att Suburban är säker, sedan krypa under. Märk varje bränsle linjer som löper till tanken, med maskeringstejp och märkpenna.
3

bort bränsleledningarna från bensintanken för hand. Koppla bort kablaget från tanken och ställ den åt sidan.
4

Lossa gas bultarna tank rem med en 3/8-tums ratchet, förlängning och uttag. Manövrera dörren gasen filler runt chassit på kroppen. Sedan, med hjälp av en assistent, remmar skruva isär gastank resten av vägen och nedre tanken ut från under bilen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71977.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.