Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man installerar en syresensor i en 1997 Ford Contour

Den 1997 Ford Contour använder två syresensorer, var monterad i grenröret på vardera sidan av motorn. Dessa Lambdasonderna läser procent av syre i de förbrukade gaserna som kommer från motorn. Contour s inbyggda datorn använder sedan denna information för att justera luft /bränsleblandningen från spridarna för att hålla motorn i trim. Om lambdasonden misslyckas, kan motorn går ojämnt, stall och vara svår att starta. Om du misstänker syresensorn är dåligt, ha Contour dator skannas för att kontrollera den dåliga sensorn. Mest Biltema kommer att skanna din Contour dator kostnadsfritt om du begär det. Saker du behöver
Jack
Jack står
Wrench set
Syresensor socket
Ratchet
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Koppla bort den negativa batterikabeln från den negativa batteripolen, med hjälp av en skiftnyckel för att lossa bulten. Vrid av klämman och isolera kabeländen från batteriet så att ingen oavsiktlig kontakt kan inträffa när du arbetar.
2

Höj framför bilen med en domkraft. Placera en uppsättning pallbockar under ramen för att stödja den medan du är under det, och sänk Contour på läktaren.
3

Skjut under konturen och hitta kontakten ledningsnätet som förbinder syresensorn till fordonets kabelnät, och separera dem efter att du tryckt låsfliken i.
4

Flytta upp till motorrummet och lokalisera syresensorn på den nedre delen av grenröret. Sensorn trådar in i grenröret precis ovanför avgasröret monteringsflänsen. Det är lättare att nå från ovan, men du kanske kan ta bort det underifrån med viss ansträngning.
5

Lägg ut en syresensor uttaget på sensorn och vrid den moturs med en spärr för att ta bort det från grenröret. Släng den gamla givaren.
6

Montera en ny sensor i det gängade hålet i grenröret. Dra den till 30 pund-fot med en momentnyckel och lambdasond uttaget. Under Contour
7

Skjut och anslut fläta från nya syresensorn till kabelnätet kontakten. Skjut de två ihop kontakterna tills låsfliken snäpper på plats.
8

Höj Contour av domkraften står med en domkraft och ta bort domkraften från under bilen. Sänk bilen till marken och installera den negativa batterikabeln på minuspolen batteripolen. Dra åt bulten med en skiftnyckel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71991.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.