Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur Transmission Fluid hamnar i en motor

Transmissionsolja är en tunn, hal vätska som smörjer och kyler de rörliga delarna i din sändning. Dess rörelse styrs av pumpar, ventiler och en intern dator som styr verksamheten i din sändning. Transmissionsolja kan ibland hittas i en bilmotor, och är oftast antingen till av misstag under ett oljebyte eller införts avsiktligt som en del av en motor flush. Funktion

Transmissionsolja tjänar tre syften: det smörjer transmissionen, kyler dess delar medan bilen är igång, och överför kraften från motorn till transmissionen genom vätsketryck. Transmissionsolja utför liknande funktioner för motorolja, men är konstruerad för en annan maskin och är tunnare, slipperier och mindre trögflytande.
Typer

Olika transmissioner kräver olika vätskor. Automatiska bilar tar automatlåda vätskor. Manuella växellådor kan använda ett bredare spektrum av vätskor, inklusive motorolja, hypoiddrev olja eller automatisk transmissionsolja. Kolla din instruktionsbok för att se vad din bil behöver.
Teorier /Spekulation

Den främsta orsaken transmissionsolja skulle finnas i din motor beror på en mekaniker misstag. Din överföring är ett slutet system som består av ett antal tätningar, pumpar och kanaler för att styra rörelsen av vätska från en del till en annan. Transmissioner ansluter till nästan ingen punkt med din bilmotor. En intern dator reglerar vätska belopp i olika delar av transmissionen, vilket gör oavsiktlig läckage av transmissionsolja i motorn nästan omöjligt. Interna tätningar är utformade att läcka vätska på marken, inte internt till andra delar av bilen. Om du misstänker förorening, kan det vara så att din mekaniker oavsiktligt ut motorolja med transmissionsolja. Vissa människor sätter transmissionsolja i sina egna motorer med flit i ett försök att spola ut motorns maskiner och rensa ut det.
Överväganden

Sedan transmissionsolja huvudsakligen utför samma uppgift som motorolja, det är inte slutet på världen om du hittar den i din motor. Men eftersom vätskan är utformad för att fungera med en annan uppsättning av maskiner under olika stammar, är det inte smart att driva din bil med endast växellådsolja i din motor, speciellt inte under en längre tid.

Potential

Vissa människor tror transmissionsolja hjälper spola ut sin motor, rengör det och hjälpa maskinen att fungera smidigare. I de flesta spolar, är en liter olja dräneras från motorn och ersätts med en liter transmissionsolja. Motorn körs i ungefär en halvtimme. Då fluiden avtappas och ersätts med motorolja. Även om de flesta är överens om dessa spolar är relativt ofarligt, är inte alla övertygade om att det är effektivt och en del hävdar att det är värre för din bil i det långa loppet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/72000.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.