Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man gratis rostiga muttrar på en syresensor

Placeringen av syre sensorerna i ditt fordon gör muttrarna som håller lambdasonderna på plats rost, frysa dem på plats. Sammansättningen av syresensorn inte tillåter dig att använda värme från en fackla för att lossa muttern syresensor. Istället måste du gå till den andra änden av spektrumet och använda kallt för att bryta bindningen mellan den rostiga muttern och gängorna håller muttern till motorns avgaser. Nya penetrerande oljor använder ett drivmedel som super-fryser rost, bryta rost håller muttern på plats. Saker du behöver
Frysning penetrerande Socket olja
ställa
3/8-tums spärrskaft
Visa fler instruktioner
1

bort den elektriska kontakten bifogas till lambdasonden.
2

Applicera frysning penetrerande olja i ytterkanten av syresensorn. Upprepa proceduren som rekommenderas av frysning penetrerande olja tillverkaren.
3

Välj ett uttag från Hylsnyckelsats som motsvarar storleken av syresensorn muttern.
4 < p> Fäst sockeln till 3/8-tums spärrskaft och placera uttaget på muttern, håller syresensorn på plats.
5

Vrid 3/8-tums spärrskaft counter- medurs för att lossa rostiga muttern. Om rostiga muttern inte rör sig, återigen tillämpa frysning penetrerande olja till omkretsen av muttern och låt den penetrerande oljan sitta på rostiga muttern under en längre period och sedan försöker ta bort muttern. Upprepa processen tills den rostiga muttern lossnar från motorns avgaser.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/72018.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.