Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man installerar en syresensor på en Mazda

Automotive syresensorerna är ansvarig för att läsa av mängden syre i de förbrukade avgaserna och överföra denna information till motorns dator, som sedan använder den informationen för att justera luft-till-bränsle uppgick vid spridarna, garanterar att din motor är igång som bäst. Det är vanligt att lambdasonderna att misslyckas, och de kommer att behöva bytas ut om du vill att din bil att köra optimalt. Syresensorn i en Mazda är beläget i avgassystemet under bilen. Det kan vara placerad framför eller bakom katalysatorn beroende på vilket år din Mazda byggdes, men i båda fallen blir det mycket nära till katalysatorn. Det är en ganska enkel ersättare om du ens blygsamt är mekaniskt benägna. Saker du behöver
Jack
Jack står
Syresensor socket
Ratchet
Byte syresensor
Visa fler instruktioner
1

Place en domkraft under framsidan av din Mazda och lyfta det från marken. Placera ett upplägg pallbockar under den upplyfta delen av Mazda och sänka bilen på dem, sedan bort domkraften.
2

glider under din Mazda och lokalisera katalysatorn. Hitta syresensorn längs avgasröret nära katalysatorn rutan och följ fläta från toppen av sensorn till dess kabelförbindningar. Tryck låsfliken in och separera fläta kontakten från kabelnätet kontakten. Lägga kabeln åt sidan.
3

Ta syresensorn från avgassystemet med hjälp av en socket syresensor och spärrfunktion för att stänga av sensorn moturs. När den är lös, vrid den helt ur kopplingen för hand och ta bort den från avgasröret. Släng den gamla givaren.
4

Träd den nya syresensorn i kopplingen i avgaserna för hand. Detta kommer att säkerställa att du inte korsar-gänga givaren eller montering. Dra åt sensorn med syresensor socket och en spärr, sedan köra ledningar pigtail till kabelnätet kontakten. Tryck in kontakten från pigtail i kabelnätet kontakten, se låsfliken ingriper.
5

Placera domkraften under framsidan av Mazda och lyfter bilen från domkraften. Avlägsna domkraften från under bilen och sänka domkraften, ställa bilen tillbaka på marken.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/72022.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.