Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Om Shock Replacement

Tillsammans med däck, olja och bromsar, kommer en bils stötdämpare behöver bytas regelbundet under hela bilens livslängd. De chocker är en del av bilens upphängningssystem. De chocker är en viktig komponent i systemet, de garantera en säker och mjuk gång. När chocker börja bära ner, kommer bilen att börja hantera mindre smidigt. Om den lämnas obehandlad, kan bilen vara slut osäkert att köra. Av denna anledning bör chocker bytas när de blir osäkra. Shock ersättning är avgörande för att garantera säkerheten. Funktion

chocker på en bil ger två mycket viktiga funktioner. Först, de störningar minska mängden studsa bilen känns när den träffar ett gupp. Intressant, inte absorbera stötar själv inte chock. Istället bilens fjädrar absorbera stötar. Stötdämparna absorberar helt enkelt en del av denna bounce-back så att bilen lätt kan kontrolleras under körning över en krokig väg. De chocker hjälper också till att hålla bilen hanterbar under normala, icke-grov körning. De chocker tillåter bilen att hantera små gupp och svängar lätt och säkert. Korrekt chocker är viktigt att se till att bilen klarar säkert och ger en mjuk gång. Om du börjar märka gupp bilens hantering grovt, kan det vara dags för en chock ersättare.
Signs
p Det finns vissa tecken på att du kan titta efter för att avgöra om dina chocker kan behöva bytas ut. När du kör, kommer bilen att rulla eller gunga åt sidan på varv, kommer den bakre änden huk medan acceleration och bilen kommer "bottna" och du kommer att höra en högljudd duns slår efter ett gupp. Du kanske också märker att den främre änden dyk framåt samtidigt slår bromsen.
Observationer

Du kanske även iaktta några fysiska tecken på att dina stöttor måste vara ersätts. Enligt AOL Autos, observera för följande: läckor på huset, bucklor i chock, krossade gummi stötfångare, kolvstänger som kämpar och onormala mönster av slitage på däcken. I allmänhet kommer en bils chocker pågå cirka 60.000 miles. Dock är varje bil annorlunda så det är viktigt att leta efter tecken på slitage. För bästa resultat rekommenderar AOL Autos har en bil teknikern kontrollera bilens stötar varje gång oljan byts.
Köpa

Enligt PopularMechanics.com, ersättning chocker tillverkad av biltillverkarna och eftermarknaden tillverkare. Tyvärr eftermarknaden tillverkare gör sällan chocker som arbetar på ett elektroniskt system. I detta fall kommer det att vara nödvändigt att köpa de chocker direkt från en auto återförsäljare. Mer avancerade bilar, såsom Cadillacs och Corvetter, mest typiskt har elektroniska ångsmällar. När du köper nya chocker, måste de chocker exakt matchar bilens år, märke och modell.
Installation

Innan du installerar ersättare chocker, kommer de gamla stötar måste tas bort . Denna process blir allt svårare om kontakten är elektriska eller om rost är närvarande. När den gamla chocken har tagits bort, kan de nya chocker installeras. För att garantera största möjliga säkerhet och noggrannhet, kan det vara bäst att ha en erfaren tekniker ändra chocker.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/72030.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.