Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Typer av Nuts & Brickor

muttrar och brickor finns i en mängd olika stilar, var och en av vilka är anpassad för en viss typ av jobb. Brickor ibland behövs när muttrar används för att göra en koppling säkrare eller för att kompensera för utrymme avvikelser på ett projekt (till exempel kan en sida inte vara helt i nivå med en annan, och, genom att lägga en bricka på ena sidan, muttrarna kommer att vara på samma nivå). Hex Nötter

Hex muttrar används för många allmänt ändamål projekt. Eftersom muttrarna fungera för många tillämpningar, är de en av de använda de vanligaste stilar. De har sex sidor, som är där namnet "hex" kommer ifrån.
Låsmuttrar

Locknuts ger motståndskraft mot vibrationer, vilket kan orsaka en nöt att lossna över tid. Det finns flera stilar av låsmuttrar, men alla förhindra lossnar från vibrationer.
Vingmuttrar
flikarna eller vingarna, på dessa nötter gör dem lätta att justera utan ett verktyg.

Vingmuttrar har två "vingar", som gör att justera dessa nötter för hand lätt. Vingmuttrar är bekvämt för projekt som kräver frekvent åtdragning eller lossning.
Slitsade Nötter
form av slitsade muttrar liknar en slottets torn, vilket är varför de ibland kallas slott nötter.

Slitsade nötter, även känd som kronmuttrar (på grund av sin likhet med ett slott torn), är användbara för projekt där vibrationer är ett bekymmer. En tapp passar genom slitsarna på muttern och genom ett hål i bulten för att förhindra rörelser.
Fyrkantmuttrarna
Square nötter med platta toppar, som dessa, är även känd som plåtskruv fyrkantsmuttrarna.

fyrkantsmuttrarna har en större yta än muttrarna, vilket gör fyrkantsmuttrarna lättare att greppa med skiftnycklar. Fyrkantsmuttrarna ibland svetsas maskiner.
Spring låsbrickor
Spring låsbrickor fungerar för en rad olika projekt där vibrationer kan orsaka en mutter att lossa.

Spring låsbrickor ge motstånd mot vibrationer. Det finns tre parametrar att titta på när man väljer rätt storlek för ditt projekt:. Innerdiameter, ytterdiameter och minsta tjocklek sortiment
tand låsbrickor
Detta är en extern tand bricka .

Tand låsbrickor kommer med en mängd olika tänder typer: intern, extern, intern-extern och försänkt yttre. Interna tänder döljs av bulten eller skruven, så att de ger ett renare utseende. De utvändiga kuggar ge bästa fillåsningsfunktioner. Intern-extern tänder ger mer yta och används ofta för elektrisk jordning att säkerställa en stabil markkontakt görs. Försänkta tänder fungerar bra med runda skruvhuvuden.
Sfäriska brickor

Sfäriska brickor har en manlig och kvinnlig del. Sektionerna passar ihop och är bra för att kompensera för avvikelser.
Runt hål Brickor

runt hål brickor är en grundläggande bricka stil. De är platta metallskivor med ett runt hål i mitten. De används för att shoring upp olika mellanrum mellan skruv och materialet som ansluts. De ger också en dämpande effekt för vibrationer, vilket skyddar ytan materialet de är anslutna till, liksom att hålla fästet på plats.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/72042.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.