Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man byter Lift Struts i en Jeep Cherokee

Jeep Cherokee använder en uppsättning högtrycksgasnätet lift, eller stöd, stöttor för att hjälpa till att öppna och stödja den bakre lyft grinden. Dessa stag kommer att bära med tiden och förlorar sin effektivitet. Replacement struts finns på de flesta bildelar butiker men var noga med att kontrollera med de delar disk medarbetare att få rätt artikelnummer som dessa stöttor är direkta passform och måste vara korrekt annars kommer de inte passar eller fungerar. Saker du behöver Flighter Long 2 av 4 eller bärstång
Flat skruvmejsel
Hylsnyckelsats
Visa fler instruktioner
1

Öppna hissen porten på din Jeep Cherokee och stödja den med en stor stolpe eller 2 av 4 planka av trä. När du drar stagen utanför hissen gate, måste du stödja hissen grinden eller det kommer att falla, och det är mycket tung.
2

Leta klippet på utsidan av kulleden i den nedre delen hos stöttan. Bänd klippet lös från kulleden med en liten skruvmejsel. Kasta klippet kommer den nya fjäderben komma med ett nytt klipp.
3

Dra den nedre halvan av staget av bollen stud och låt den hänga. Ta bort de två fästbultarna som håller toppen av stöd fjäderben med hjälp av en hylsa och spärrskaft. Vrid skruvarna moturs, ta bort bultarna och strut från Jeep.
4

Placera fästet på den nya fjäderben på plats på hissen gate. Montera de två ursprungliga fästbultarna i hålen och dra åt dem med en hylsa och spärrskaft. Knäpp den nedre änden av den nya fjäderben på bollen stud, och se till att klämman snäpper runt bollen stud att säkra staget.
5

Upprepa processen på andra strut, som ersätter det liksom . Ändra stagen i par så är möjligt.
6

Ta polen eller 2 av 4 som du använde för att stödja hissen gate. Stäng hissen gate, se stagen reser ordentligt och är inte bindande.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/72051.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.