Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man tar bort en generator från en 2001 Kia Optima

generatorn på din 2001 Kia Optima ligger på passagerarsidan av motorn, ner lågt och i fronten. Generatorn, som drivs av serpentin bälte, producerar el för att ladda batteriet och köra tändsystemet i bilen. Om generatorn inte fungerar, kommer tändsystemet har inget annat val än att dra el från batteriet för att hålla motorn igång. Batteriet bara varar så länge, när den är tömd, kommer bilen inte köras. Förhindra detta genom att byta ut den trasiga generatorn med en ny själv. Saker du behöver
Wrench set
Hylsnyckelsats med spärrnyckel
Visa fler instruktioner
1

Lokalisera den negativa batteripolen och ta bort bulten som håller den negativa batterikabel på plats med en skiftnyckel. Ta bort kabeln från batteriet och isolera den från batteripolerna.
2

Rotera serpentin remspännaren moturs med hjälp av en hylsa och spärrskaft på monteringsbulten i mitten av spännhjulet. Ta loss remmen från generatorn remskiva och ställ den åt sidan.
3

Lokalisera de två elektriska kontakterna på baksidan av generatorn. Ta bort "B" terminal-anslutning med en hylsa och spärrskaft. Den "B" terminalen är posten eller stud-kontakt på baksidan av generatorn med en fastsatt enda tråd. En mutter används på tappen eller post för att säkra kabeln till terminalen.
4

Lokalisera den andra kontakten på baksidan av generatorn. Det är en standard som ansluts till en behållare om fallet med generatorn. Tryck in låsspärren på den här kontakten och dra ut den ur generatorn. Ta tag i kontakten vid basen, inte genom ledningarna, när du drar ut den ur generatorn.
5

Ta bort de övre och nedre bultar från generatorn kroppen med hjälp av en skiftnyckel eller hylsa och spärrskaft. Lyft generatorn från konsolen och ta bort den från motorrummet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/72063.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.