Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hantera momentverktyg

momentverktyg är skiftnycklar som kan vara förinställda på en viss mängd tryck (psi), annars känd som vridmoment, som skall tillämpas. Används i alla typer av mekaniker arbete --- verkstadsmaskiner, bil --- dessa verktyg är viktigt. När du gör exakt arbete, kommer nyckeln inte sätta någon större press på fästanordningen än du redan har angett. Detta säkerställer att muttern inte blir för hårt eller för löst, vilket är viktigt när man arbetar på delar som kräver precision och förhindrar strippa. Momentnycklar är ett bra komplement till ett hem verktyg samling, eftersom de är användbara för rutinmässigt underhåll av fordon och kommer att hindra dig från att strippa gängorna i vanliga problemområden som oljetråg. Saker du behöver
Shop trasa
Smörjolja
Visa fler instruktioner
1

Läs i manualen för att se om gängorna på fästanordningen du arbetar med behov som skall smörjas. Om så är fallet, gäller smörjning som anges.
2

Håll nyckeln ordentligt, och röra sig i en mjuk rörelse. Dra fästena du arbetar med gradvis. Enligt Popular Mechanics, bör du börja dra åt fästelement "mitt i församlingen och arbeta i en växande spiral Börja med en tredjedel av den slutliga vridmomentet,. Återgång till det första fästet och dra åt alla till två tredjedelar av den slutliga vridmomentet . Upprepa, i sekvens, till den slutliga vridmomentet. " Lyssna på "klick". När du hör klicket, bör momentnyckeln inte längre utöva påtryckningar. Försök inte att tvinga den ytterligare på denna punkt. Använda momentnyckel på detta sätt kommer att säkerställa ett jämnt tryck runt, förebygga fästen på ena sidan av ditt projekt från att bli svårt att arbeta med.
3

Rengör din momentnyckel efter varje användning med en ren butik trasa. Detta kommer att hålla grus och smuts från att bygga upp i den mekanism som kommer att orsaka problem med din nyckel.
4

Efter rengöring av momentnyckel, smörja den enligt tillverkarens anvisningar. Obs: Inte alla momentnycklar kräver smörjning
5

momentnyckel alltid bör hållas på en plats där det inte kommer att tas bort eller slog runt.. Förvara den i det fallet kom med mellan användningarna, kan som utsätts för omild behandling orsaka tidigt fel eller felaktigheter.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/72070.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.