Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man byter ett bälte på en 1995 Chevrolet Blazer

Den 1995 Chevy Blazer presenterade en 4,3-liters sexcylindrig motor och luftkonditionering (A /C) som tillval. Blazers utrustade med A /C som arbetar en extra remskiva i bältesdragningen, därför använder en annan storlek bälte (längre) än Blazers inte är utrustade med A /C. Hursomhelst, var routing diagrammet ganska lika för båda modellerna. Den Serpentine belt omfamnar och ger sex remskivor på motorn utan A /C, och sju remskivor på motorn med A /C. Saker du behöver
Serpentine belt verktyg eller 15-mm offset långskaftad box-end skiftnyckel
Byte bälte
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera motorn är avstängd och knapparna är inte i antändning av Blazer.
2

Öppna huven och leta remdragningen diagrammet på motorn skena (ibland diagrammet kan visas under huven). Om inget schema är tillgänglig eller diagrammet är oläslig, se avsnittet Resurser för en länk till lämplig diagrammet.
3

Lokalisera spännaren. Du hittar den på toppen i mitten på motorn, mellan A /C kompressor (till vänster) och generatorn (till höger) på A /utrustade C motorer. På motorer utan A /C, är det också ligger i mitten, mellan spännrullen (vänster) och generatorn (till höger). En 15-mm-adaptern i Serpentine belt verktyget
4

Place , eller en 15-mm offset långskaftad box-nyckeln på mitten bulten huvudet av spännaren.
5

Vrid verktyget medurs (till höger gängade fästskruvar) eller disk -medsols (på vänstra gängade bultar). Spännaren kommer bara flytta ett sätt, och det rör sig bara om två inches.
6

Håll verktyget med spänningen släpps på bandet med vänster hand, och sedan ta bort remmen från generatorn remskiva till höger. Var medveten om att spännaren använder en fjäder-aktiverad spänning, så låt inte verktyget att glida, eftersom personskador kan uppstå.
7

släpper försiktigt spänningen på verktyget och låt spännaren sitta i sitt ursprungliga läge, ta sedan bort verktyget.
8

bort remmen från de kvarvarande rullarna och sedan mata den övre delen av bältet genom fläktkåpa och sedan runt framför fläkten. Släpp remmen nedåt genom botten av fläkten och sedan nå upp under motorrummet att extrahera bältet. Du kan också mata in bältet genom botten av fläktkåpa, sedan leda den framför fläkten, för att frigöra den från toppen av motorrummet.
9

Jämför storleken på den gamla bälte till den nya för att säkerställa samma storlek bältet har köpt, sedan mata bandet ner på ena sidan av fläkten medan du håller den från upp på toppen av motorrummet.
10

Mata remmen runt vevaxeln remskiva första (lägsta och största remskiva), och följ sedan routing schema att arbeta runt de andra skivorna (utom generatorn remskiva). Ta din tid och se till revbenen i bandets line up i spåren av remskivorna.
11

Hold spänning på remmen med höger hand nära generatorns remskiva och sätt tillbaka verktyget till sträckaren trissa hållarskruven. Applicera spänning utsläpp till remskivan igen, och skjut sedan remmen på generatorn remskiva. Tvinga inte på remmen på remskivan. Om det inte passar, är det antingen fel storlek bältet eller det är inte lämpligt inriktad på en eller flera av blocken nedan. Kontrollera igen storleken av bandet, eller jämföra bältet sittplatser till routing diagrammet. Se också till att revbenen sitter korrekt inuti spåren i remskivorna.
12

försiktigt frigör spänningen våren spännaren och ta bort verktyget. Starta motorn för att kontrollera prestandan hos bandet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/72072.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.