Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man reparerar Knäckt Gjutjärn med epoxi

Gjutjärn delar som inte utsätts för hög värme eller högt tryck kan lätt repareras med metall-baserade epoxi. Metall-baserade epoxi finns i antingen en eller två delar. Ett endels epoxi härdar när det utsätts för luft, och en tvådelad epoxi måste blandas för att härda. Båda typerna av metall-baserade epoxi härdar till en stål-liknande styrka som ger en semi-permanent till permanent reparation på gjutjärn. Beständigheten av reparationen kommer att bero på städning av gjutjärn spricka och en korrekt tillämpning av det metallbaserade epoxi. Saker du behöver
Skyddsglasögon
Läder arbete handskar
4,5-tums tråd hjul
4,5-tums vinkelslip
Ren torr trasa
Lösningsmedel renare (en del epoxy endast)
Metal-baserade epoxi
SPACKEL (en del epoxi endast)
Visa fler instruktioner
1

Sätt på dig skyddsglasögon och läder arbetshandskar.
Sida 2

Fäst 4,5-tums tråd hjulet till 4,5-tums vinkelslip och rengör spruckna yta av gjutjärn med 4,5-tums tråd hjulet. Du måste ta bort alla föroreningar, inklusive färg, från ytan av gjutjärn.
3

Torka den rengjorda delen av gjutjärn med en ren trasa för att avlägsna damm som bildas vid 4,5-tums tråd hjulet. Om du använder en en-del metall-baserade epoxi, ansöka lösningsmedel till trasan och sedan torka av spricka i gjutjärn.
4

Blanda lika delar av tvåkomponentsepoxi tills epoxiblandning bildar en solid färg hela. Hoppa över detta steg om du använder en en-del metall-baserade epoxi.
5

Tryck blandade tvåkomponentsepoxi i sprickan eller tillämpa en del epoxi i gjutjärn spricka med spackel.
6

Låt metal-baserade epoxi härda under den tid som anges av de anvisningar epoxi användning innan du använder den reparerade delen gjutjärn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/72077.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.